Na hlavný obsah

Slovenský reprezentant Dávid Ďuriš odchádza zo Žiliny na hosťovanie do Talianska

V posledných hodinách prestupového obdobia mení žilinský dres.

Slovenský reprezentant Dávid Ďuriš odchádza zo Žiliny na hosťovanie do Talianska
Dávid Ďuriš (Žilina) sa teší po strelení gólu počas prvého zápasu 1. predkola Európskej konferečnej ligy. Foto: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Ďuriš odchádza na hosťovanie do Talianska. V posledných hodinách prestupového obdobia na Apeninskom polostrove mení 24-ročný útočník dres MŠK Žilina za Ascoli Calcio 1898 FC.

„Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Dávid Ďuriš sa rozhodol vyskúšať taliansku výzvu v Serii B, kam odchádza na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny aj s následnou opciou na permanentný prestup,“ informoval web MŠK, za ktorý odohral dokopy 166 zápasov s bilanciou 48 gólov a 16 asistencií.

„Už v novembri sme mu dali prísľub, že ak príde ponuka, ktorá ho zaujme, budeme sa mu snažiť vyhovieť. Teraz to prišlo. V priebehu januára boli nejaké šumy, Dávid odmietol nejaké ponuky, no a táto prišla v posledný deň transferového okna v Talianska. Povedal, že to chce skúsiť, že Seria B by mohla byť odrazovým mostíkom ďalej,“ povedal športový manažér Karol Belaník.

„Vidím v tom príležitosť byť viac na očiach špičkových družstiev z Talianska. A jedným z mojich snov bolo hrať futbal v Taliansku. Preto keď prišla táto ponuka, nemal som síce veľa času na rozmýšľanie, no zvíťazila túžba skúsiť niečo nové. Až s odstupom času uvidíme, či to bolo správne rozhodnutie. Ja spravím všetko, aby som bol v novom klube úspešný,“ vyjadril svoje pocity Ďuriš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport