Na hlavný obsah

SNS nevidí dôvod na odvolávanie M. Šimkovičovej. Petíciu na jej odstúpenie spája s prezidentskou kampaňou

Ministerke vyjadrili podporu.

SNS nevidí dôvod na odvolávanie M. Šimkovičovej. Petíciu na jej odstúpenie spája s prezidentskou kampaňou
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská národná strana (SNS) nevidí žiaden dôvod na odvolávanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Národniari jej zároveň vyjadrujú plnú podporu. Uviedli to v sobotu (20. 1.) v príspevku na sociálnej sieti.

Strana Andreja Danka tak reaguje na občiansku petíciu, ktorá žiada, aby Šimkovičová odišla z postu šéfky rezortu kultúry. Umelecká obec ňou reaguje na spôsob jej komunikácie, chystané legislatívne zmeny v múzeách a galériách. Ale aj jej rozhodnutie zastaviť prísun financií z ministerstva mimovládnym organizáciám podporujúcim záujmy LGBT+ ľudí.

„Rozhodnutie, že mimovládky LGBT+ nedostanú ani cent, vyvolalo internetovú búrku, ktorú rozvírili najmä na proteste, údajne proti vláde, no pritom je to len o podpore kandidátovi za prezidenta Ivanovi Korčokovi,“ uviedla strana na Facebooku.

Za „ošiaľ“ strana označila aj rekciu na presunutie financií z programu na boj proti dezinformáciám na opravu strechy Slovenskej filharmónie. Argumentovala tým, že peniaze neprepadli, ale investovali sa do kultúry. Peniaze sa podľa nej takto využijú v prospech všetkých občanov a nie len „v prospech určitých menšinových skupín“.

„Ministerka si zaslúži podporu za jej odvahu, že je po dlhej dobe naozaj slovenskou ministerkou všetkých občanov, pretože aj LGBT+ komunity a jej predstavitelia možno radi chodia do filharmónie,“ uzavrela SNS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko