Na hlavný obsah

Sexuálne zneužíval maloleté deti a nakazil ich syfilisom. Muž (31) z východu má na svedomí najmenej 15 obetí

Doposiaľ sa podarilo stotožniť tri obete znásilnenia.

Sexuálne zneužíval maloleté deti a nakazil ich syfilisom. Muž (31) z východu má na svedomí najmenej 15 obetí
Osada, kde malo dochádzať k sexuálnemu zneužívaniu. Foto: RTVS

Muž z okresu Sobrance údajne zneužíval maloleté deti, pričom ich nakazil pohlavnou chorobou syfilis. Nakazených má byť približne 15 maloletých vo veku sedem až jedenásť rokov. Obvinený muž sa už nachádza vo vyšetrovacej väzbe v Košiciach.

Muža (31) obvinil kriminálny vyšetrovateľ michalovskej polície zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu.

„Výsledkom bolo zistenie, že poškodené maloleté osoby spájala rovnaká osoba a to osoba poškodeného. Rovnaké bolo nielen miesto, ale aj spôsob, akým k spáchaniu skutkov dochádzalo,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Viac o prípade zisťovala pre Správy RTVS z regiónov redaktorka Lucia Benetínová:

Obyvatelia rómskej osady na Gorkého ulici v Sobranciach odsudzujú konanie mladého muža. RTVS sa podarilo vypátrať aj maloletého chlapca, ktorému dospelý muž takto ublížil. Povedal, že muž mu dal chrumky či euro a hovoril, aby o tom doma nikomu nepovedal.

Polícii sa počas minulého týždňa podarilo zistiť tri maloleté deti, ktoré po kontakte s obvineným mužom pozitívne diagnostikovali na pohlavne prenosné ochorenie. Počet nakazených maloletých osôb však stúpa každým dňom. Regionálny úrad verejného zdravotníctva k dnešnému dňu eviduje už 15 prípadov .

Syfilis je sexuálne prenosné bakteriálne ochorenie, prenáša sa pohlavným stykom. Ochorenie má inkubačnú dobu 90 dní. Ak sa nelieči, pacientovi hrozí smrť.

„Syfilis sa lieči antibiotikami, zväčša penicilínovou radou. Liečba je dlhodobá, takže je to pomerne vážna liečba, ktorá si mnohokrát vyžaduje hospitalizáciu. Pretože práve pri liečbe antibiotikami dochádza k rozpadu množstva baktérií a môže dôjsť aj k ťažkým alergickým reakciám,“ ozrejmil lekár Erik Dosedla.

Páchateľovi tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na sedem až trinásť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny