Na hlavný obsah

Tínedžer (16) nasadol do cudzieho auta a havaroval. Polícii sa po nehode pokúsil ujsť

Udalosť sa stala v Prešove.

Tínedžer (16) nasadol do cudzieho auta a havaroval. Polícii sa po nehode pokúsil ujsť
Nehodu v Prešove zapríčinil tínedžer na cudzom aute. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj

Len 16-ročný tínedžer v Prešove spôsobil dopravnú nehodu po tom, ako šoféroval cudzie vozidlo. Nastúpil doňho po tom, ako ho v obci Župčany našiel nezamknuté. Polícii sa po nehode pokúšal ujsť. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Do zaparkovaného otvoreného auta mal 16-ročný tínedžer nasadnúť vo štvrtkových (4. 1.) popoludňajších hodinách. Následne s ním odišiel. V Prešove však následne na križovatke ulíc Levočská a Volgogradská narazil do druhého vozidla.

„Po tejto zrážke sa mladistvý páchateľ pokúsil ujsť, no policajná hliadka ho zadržala. Ďalšou kontrolou bolo zistené, že tento vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a auto používal neoprávnene,“ informovala prešovská krajská polícia.

Príslušníci polície mladistvého „vodiča“ podrobili aj dychovej skúške, rovnako tak vodiča druhého vozidla. Obe skončili s negatívnym výsledkom. Mladík má po svojom vyčíňaní na krku trestné stíhanie.

„Prešovský vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny