Na hlavný obsah

VIDEO: V ruskej oblasti Belgorod sa zrútilo vojenské lietadlo. Ukrajina potvrdila, že ho zostrelila

Pád potvrdila aj ruská strana.

VIDEO: V ruskej oblasti Belgorod sa zrútilo vojenské lietadlo. Ukrajina potvrdila, že ho zostrelila
Pád lietadla zachytili na videu. Foto: Youtube/Facebook

V ruskej oblasti Belgorod as zrútilo vojenské lietadlo Il-76, video zachytáva, ako sa nekontrolovateľne rúti k zemi. Ukrajinské ozbrojené sily pre denník Ukrainska Pravda potvrdili, že lietadlo zostrelili oni. Podľa ich zdrojov malo prevážať protilietadlové rakety S-300.

Ruské ministerstvo obrany haváriu v Belgorodskej oblasti potvrdilo. Tvrdí, že na palube neboli rakety, ale 65 ukrajinských vojnových zajatcov, šesť členov posádky a ďalší traja ľudia. O udalosti v stredu (24. 1.) informovali aj ruské tlačové agentúry.

Informácie sa nedajú nezávisle overiť.

„Dňa 24. januára tohto roku približne o 11.00 h moskovského času (9.00 h SEČ) havarovalo pri pravidelnom lete v Belgorodskej oblasti lietadlo Il-76. Na palube sa nachádzalo 65 vojnových zajatcov z ukrajinských ozbrojených síl, prevážaných do Belgorodskej oblasti na výmenu,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany podľa štátnej agentúry TASS. V lietadle bolo podľa neho tiež šesť členov posádky a traja členovia sprievodu.

Server Meduza predtým informoval s odvolaním sa na zdroje kanála 112 o páde vojenského lietadla v Koročanskom okrese. Regionálny gubernátor Vjačeslav Gladkov na platforme Telegram informoval o bližšie nespresnenej nehode v Koročanskom okrese, kvôli ktorej zmenil pracovný rozvrh.

O nehode v Belgorode hovoril v relácii Správy RTVS spolupracovník RTVS v Moskve Jíří Just:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet