Na hlavný obsah

Vlhová neudržala vedenie z prvého kola, v Kranjskej Gore obsadila štvrté miesto

Víťazkou obráku Kanaďanka Grenierová.

Vlhová neudržala vedenie z prvého kola, v Kranjskej Gore obsadila štvrté miesto
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila celkovo na štvrtom mieste v obrovskom slalome Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore. Na víťazku Valerie Grenierovú z Kanady stratila 61 stotín sekundy.

Druhé miesto obsadila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová so stratou 37 stotín sekundy a pódium uzavrela Talianka Federica Brignoneová (+0,51 s). Aktuálna líderka celkového poradia SP Američanka Mikaela Shiffrinová obsadila deviate miesto s mankom 1,88 s.

„Jasné, som sklamaná, ale nemám si čo vyčítať, dala som do toho všetko. V športe to niekedy vyjde a niekedy nie. Ja som sa cítila dobre, ale bola som pomalšia ako dievčatá,“ povedala v mixzóne po pretekoch Vlhová.

Vlhová vo svojej jazde previedla pár zaváhaní, pričom v rámci druhého kola zaznamenala až 18. najrýchlejší čas. Od pódia ju delilo desať stotín, ktoré stratila na Brignoneovú v troch zo štyroch sektorov.

Najlepšiu finálovú jazdu predviedla Grenierová, ktorej postavil „na mieru“ trať jej tréner. Dvadsaťsedemročná Kanaďanka poskočila oproti prvej jazde o tri pozície vpred a zaznamenala prvé pódiové umiestnenie v sezóne. Po roku obhájila svoj jediný triumf v kariére, ktorý získala práve v „obráku“ v Kranjskej Gore.

Na štarte druhého kola mali oproti úvodnému väčšiu výhodu čerstvej trate pretekárky z opačného konca poradia. „Tým, že som išla posledná, bola trať trocha rozbitejšia. Hore začalo snežiť, bolo to mokré a v prvých bránach mi išiel sneh do okuliarov, takže som horšie videla. Vzhľadom na podmienky však bola trať dobrá,“ dodala Vlhová.

Prvé kolo

Po prvom kole bola Vlhová na priebežnom prvom mieste. Len tesne o dve stotiny sekundy zdolala Brignoneovú. Na treťom mieste figurovala Gutová-Behramiová (+0,15 s).

Shiffrinovej sa úvodné kolo príliš nevydarilo, keď na Vlhovú nabrala manko +0,98 s a skončila na priebežnom siedmom mieste.

„Cítila som sa dobre, boli tam nejaké drobné chyby, ktoré by som už v ďalšej jazde neurobila. Snažila som sa ísť to, čo viem, napokon je z toho prvé miesto. Špeciálne, keď sú takéto podmienky, sa cítim na lyžiach dobre, aj keď je to náročné, pretože stále prší. Pôjdem v druhom kole posledná, som zvedavá, aká bude trať. Dám do toho všetko a uvidíme, ako to dopadne,“ uviedla Vlhová v rozhovore pre televíziu JOJ Šport.

Slovenka vlani v Kranjskej Gore obsadila v obrovskom slalome tretie a štvrté miesto. Organizátori sa snažili aj napriek nepriaznivému počasiu a vytrvalému dažďu pripraviť trať čo najlepšie.

Dôležité bolo prvé kolo, v ktorom pretekárky čakali náročné podmienky bez prítomnosti ľadu, čo nahrávalo tomu, že skoré štartové číslo môže byť v prvom kole kľúčovou výhodou.

Na čerstvej trati sa najviac darilo Vlhovej, ktorá po nastavení latky Brignoneovou predviedla sebaistú a plynulú jazdu s potrebnou dávkou agresivity. Na štarte druhého kola mali naopak väčšiu výhodu čerstvej trate pretekárky z opačného konca poradia.

Vlhová po nastavení latky Brignoneovou predviedla sebaistú a plynulú jazdu s potrebnou dávkou agresivity. Najvýraznejšie jej vyšiel tretí úsek trate, v ktorom si vypracovala dôležitý náskok na svoje prenasledovateľky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport