Na hlavný obsah

Zranenie Petry Vlhovej ťažko prežívali aj fanúšikovia v jej rodnom meste

Neskrývali smútok a sklamanie.

Zranenie Petry Vlhovej ťažko prežívali aj fanúšikovia v jej rodnom meste
Fanúšikovia vo fanzóne v Liptovskom Mikuláši. Foto: RTVS

Smútok zo zranenia Petry Vlhovej v sobotňajších (20. 1.) pretekoch Svetového pohára v Jasnej pocítili aj fanúšikovia v Liptovskom Mikuláši. V jej rodnom meste ju na námestie prišlo podporiť približne 200 fanúšikov.

Pre tých, ktorým sa medzi takmer 12-tisíc fanúšikov v stredisku Jasná dostať nepodarilo, tamojšia radnica pripravila prvú oficiálnu „fanzónu“. Podobne ako pod Chopkom, aj tu si fanúšikovia prišli na svoje.

„Sme nemali možnosť sa dostať k Jasnej bližšie, takto si to treba trošku užiť spolu, medzi ľuďmi, nielen doma pri televízii. Trošku nasať tú atmosféru,“ uviedla jedna z Liptovskomikulášaniek vo fanúšikovskej zóne.

Fanzónu v Liptovskom Mikuláši bol navštíviť redaktor RTVS Alexander Ernest:

Hneď na úvod pretekov však svoju jazdu po páde nedokončila Talianka Federika Brignoneová. To ešte vyše 200 fanúšikov na námestí netušilo, čo bude o niekoľko minút nasledovať.

Zo 160 kilometrov vzdialených Giraltoviec prišiel Petru do Liptovského Mikuláša podporiť verný fanúšik Juraj. Jej pád na trati niesol ťažko. „Ja mám slzy v očiach, prepáčte, ale som tak teraz emočne z toho, čo sa stalo Peťke,“ hovoril cez slzy.

Vlhová si po páde poranila väzy v kolene a jej tréner Mauro Pini potvrdil, že sa pre ňu sezóna skončila. Fanzóna v Liptovskom Mikuláši napriek tomu bude otvorená aj v nedeľu (21. 1.). Medzi športových nadšencov zavítajú aj kajakár Jakub Grigar a vodná slalomárka Eliška Mintálová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport