Na hlavný obsah

Blokáda hraníc farmármi: Na hraničných priechodoch s Maďarskom sa tvoria kolóny

Polícia je pripravená prijať aj ďalšie opatrenia, ak to bude potrebné.

Blokáda hraníc farmármi: Na hraničných priechodoch s Maďarskom sa tvoria kolóny
Na viacerých hraničných priechodoch s Maďarskom sa tvoria kolóny. Foto: RTVS

Vstup kamiónov zo Slovenska na Ukrajinu cez Maďarsko obmedzili. Na viacerých hraničných priechodoch s Maďarskom sa tvoria kolóny. Komplikácie súvisia s blokádou hraníc poľskými farmármi a dlhým čakaním na slovensko-ukrajinskom priechode.

Viac ako sto kamiónov stojí aj pred hraničným priechodom Milhosť pri Košiciach. Blokáda v Poľsku a dlhé čakacie časy na slovenských hraniciach zmenili plány niektorých šoférov.

Niektorí kamionisti sa preto pokúšajú prejsť na Ukrajinu cez Maďarsko. Na tamojšom hraničnom priechode Záhony sa nazbieralo viac ako 1 200 kamiónov a vytvorili kolónu viac ako 30 kilometrov.

Kolónam na hraničných priechodoch s Maďarskom v Správach RTVS redaktor Ondrej Behún:

„Maďarská republika preto obmedzila vstup kamiónov smerujúcich na Ukrajinu, a z toho dôvodu dochádza k vytváraniu kolón nákladných vozidiel nielen pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké, ale aj na rýchlostnej ceste R4 pred vstupom do Maďarskej republiky,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Tie kamióny, ktoré na Ukrajinu nesmerujú, prechádzajú hraničným priechodom Milhosť pri Košiciach bez zdržania, rovnako ako aj osobné autá.

Koľko si kamionisti počkajú na hraniciach s Maďarskom, zatiaľ odhadnúť nevedia. Čakacia doba na maďarsko-ukrajinských hraniciach sa odhaduje na niekoľko dní.

„Polícia na území Košického kraja je a aj bude pripravená dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku, naďalej sa bude snažiť zabezpečiť čo najplynulejší priebeh, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli obyvateľov v čo najmenšej miere,“ dodala Ivanová.

Polícia je pripravená prijať aj ďalšie opatrenia, ak to bude potrebné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet