Na hlavný obsah

Brankár Halák by mohol po 20 rokoch opäť chytať za Slovan. Kontrakt podpíše až po zdravotnej prehliadke

O všetkom sa rozhodne v najbližších dňoch.

Brankár Halák by mohol po 20 rokoch opäť chytať za Slovan. Kontrakt podpíše až po zdravotnej prehliadke
Na archívnej snímke brankár Jaroslav Halák. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hokejový klub Slovan Bratislava krátko pred koncom prestupového obdobia administratívne dotiahol možný príchod brankára Jaroslava Haláka. Vedenie Slovana o tom informovalo na svojom webe.

O tom, či Halák skutočne nastúpi v extralige za Slovan, sa rozhodne v priebehu najbližších dní. Samotný hráč sa v súčasnosti nachádza v Bostone a do Bratislavy by mohol pricestovať najskôr na prelome februára a marca.

„Veľmi si vážim záujem Slovana o moje služby. Je to klub, z ktorého som sa odrazil do veľkého zámorského hokeja. Aj preto by som chcel byť v tejto chvíli absolútne korektný a otvorený. A to k vedeniu klubu, svojim budúcim spoluhráčom a v neposlednom rade k fanúšikom Slovana,“ povedal 38-ročný brankár.

Dodal, že si uvedomuje, že viac ako desať mesiacov nestál v bránke v súťažnom zápase, aj keď sa snažil udržiavať v dobrej fyzickej kondícii.

„S manažmentom Slovana sme sa dohodli, že do klubu prídem a podpíšem riadny kontrakt, iba ak bez problémov prejdem dôkladnou zdravotnou prehliadkou. Moje telo musí potvrdiť, že je stopercentne pripravené absolvovať záťaž v zápasoch, ktoré klub čakajú vo vyvrcholení sezóny,“ povedal.

V zámorí odohral vyše 600 zápasov

Halák odštartoval svoju kariéru v bratislavskom klube HK 99 Ružinov. V Slovane pôsobil od svojich šestnástich rokov a na svojom konte má 13 odchytaných zápasov za A-tím zo sezóny 2003/2004.

Potom sa jeho kariéra už bez výnimky odohrávala v zámorí, najprv v juniorskej lige QMJHL, neskôr v AHL a od roku 2006 až do vlaňajška bol súčasťou NHL.

V nej odohral 620 zápasov, pôsobil postupne v siedmich kluboch – Montreale Canadiens, St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders, Bostone Bruins, Vancouveri Canucks a naposledy v New Yorku Rangers. Na svojom konte má 295 víťazných zápasov v základnej časti NHL a celkom 53 shutoutov.

Kedy sa Halák vráti na Slovensko zatiaľ nie je jasné, no vedenie Slovana informovalo, že po administratívnej stránke mu nebude nič brániť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport