Na hlavný obsah

Do Prahy prídu veľkokluby, spoznali sme osemfinálové dvojice Európskej ligy

Prvé zápasy sa odohrajú 7. marca, odvety o týždeň neskôr.

Do Prahy prídu veľkokluby, spoznali sme osemfinálové dvojice Európskej ligy
Na snímke pohárová trofej pre víťaza Európskej ligy. Foto: TASR/AP

Futbalisti Sparty Prahy sa v osemfinále Európskej ligy stretnú s anglickým tímom FC Liverpool. Prvý duel sa odohrá vo štvrtok 7. marca na pražskej Letnej, odveta je na programe o týždeň neskor (14. 3.) na Anfielde. Rozhodol o tom piatkový (23. 2.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Druhý český zástupca v druhej najprestížnejšej klubovej európskej súťaži si zmeria sily s talianskym celkom AC Miláno. Farby Slavie Praha hája aj Slováci Ivan Schranz a Michal Tomič. Slavia na rozdiel od Sparty začne svoju osemfinálovú cestu na ihrisku súpera.

Sparta sa do osemfinále prebojovala z play off, v ktorom vyradila Galatasaray Istanbul. V domácej odvete proti lídrovi tureckej ligy strelil Haraslín postupový gól Pražanov a celkovo má na konte v tomto ročníku EL tri presné zásahy.

Suverénny líder nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen nastúpi proti Karabachu Agdam. Azerbajdžanský tím sa do vyraďovacej fázy dostal prvýkrát v histórii. West Ham United, ktorý v minulej sezóne vyhral Európsku konferenčnú ligu, narazí na SC Freiburg. Tretí anglický zástupca v súťaži Brighton & Hove Albion zabojuje o postup proti AS Rím.

Finále EL sa bude hrať 22. mája v Dubline. V minulom ročníku získal trofej španielsky tím FC Sevilla, ktorý v tejto sezóne účinkoval v Lige majstrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport