Na hlavný obsah

Sparta predviedla proti Galatasarayu otočku. Haraslín strelil postupový gól

Hviezdna chvíľa Slováka prišla v 80. minúte.

Sparta predviedla proti Galatasarayu otočku. Haraslín strelil postupový gól
Na snímke slovenský futbalista Lukáš Haraslín. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín strelil postupový gól Sparty Praha do osemfinále Európskej ligy 2023/24. Dvadsaťsedemročný krídelník upravil vo štvrtkovej (22. 2.) odvete na rozhodujúcich 3:1, český klub nakoniec pridal ešte jeden gól a Galatasaray Istanbul zdolal v barážovom dvojzápase 6:4.

Prvý duel sa skončil 2:3. Do osemfinále postúpili aj AC Miláno, Benfica Lisabon, Sporting Lisabon, Freiburg, Karabach Agdam a Olympique Marseille.

Gól musel potvrdiť VAR

Sparta si priniesla z Istanbulu tesnú prehru 2:3 a v domácom prostredí ju chcela čím skôr vynulovať. Vyšlo to už vo ôsmej minúte, keď Kairinen vysunul Preciada a ten preloboval brankára.

Galatasaray však potreboval na gól tiež iba osem minút a po štandardke vyrovnal hlavou Bardakci. Haraslín bol prvýkrát v centre diania v 68. minúte, keď dostal loptu na ľavej strane a snažil sa obísť Ayhana.

Ten ho fauloval šľapákom, rozhodca Taylor mu najprv ukázal žltú kartu, no po upozornení od VARu ju zmenil na červenú a Sparta hrala presilovku. Využila ju už po pár minútach, keď Zelený poslal presný center do šestnástky a Tuci nasmeroval loptu k ľavej žrdi – 2:1.

Hviezdny moment slovenského reprezentanta prišiel v 80. minúte, keď ho vysunul do brejku Tuci a strelu namieril pod Muslerovu ľavú ruku – 3:1. Jeho gól následne potvrdil aj VAR.

Haraslín odišiel z ihriska v 87. minúte a zo striedačky sledoval, ako jeho spoluhráči pridali v nadstavenom čase po brejku dvoch na jedného štvrtý gól.


Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok o 12.00 hod. vo švajčiarskom Nyone.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport