Na hlavný obsah

Dobré správy zo zámoria. Traja hráči potvrdili záujem reprezentovať Slovensko na MS

Reprezentovať by mohli v prípade, že ich kluby nebudú účinkovať vo vyraďovacích bojoch NHL.

Dobré správy zo zámoria. Traja hráči potvrdili záujem reprezentovať Slovensko na MS
Na snímke slovenskí hokejisti Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Erik Černák. Foto: TASR, koláž: RTVS

Traja slovenskí hokejisti pôsobiaci v zámorskej NHL Juraj Slafkovský, Erik Černák a Šimon Nemec potvrdili záujem pomôcť slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta 2024 v Česku v prípade, že ich kluby nebudú účinkovať vo vyraďovacích bojoch kanadsko-americkej profiligy. Samozrejmosťou je aj ich vyhovujúci zdravotný stav. Informáciu priniesol denník Šport.

Svetový šampionát v Prahe a Ostrave sa začne o niečo viac ako dva a pol mesiaca. Aktuálny vývoj v NHL naznačuje, že k dispozícii reprezentačnému trénerovi Craigovi Ramsaymu by mohli byť aj ďalší hráči. Pred záverečnou štvrtinou základnej časti súťaže je na priečke znamenajúcej postup do play-off iba Tampa Bay Lightning, za ktorú hrá obranca Erik Černák. Základná časť NHL sa skončí 18. apríla.

Pod čiarou postupu aj Pospíšil či Tatar

Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, Šimon Nemec, Martin Fehérváry či Tomáš Tatar pôsobia v kluboch, ktoré sú aktuálne pod čiarou postupu. To by znamenalo možnosť doplniť národné družstvo ešte pred začiatkom MS.

Realizačný tím slovenskej reprezentácie nepochybne sleduje aj vývoj v druhej najprestížnejšej hokejovej súťaži za morom. V AHL pôsobí aktuálne deväť Slovákov: Marián Studenič, Martin Chromiak, Patrik Koch, Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Adam Sýkora, Jakub Demek, Samuel Kňažko a Maxim Čajkovič.

Ružička si zavrel dvere aj do reprezentácie

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja pred časom oznámilo, že nepočíta v príprave na MS s útočníkom Adamom Ružičkom. Ide o reakciu na video hráča s bielym práškom, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

„Slovenský zväz ľadového hokeja odsudzuje správanie Adama Ružičku, ktoré nie je v súlade s hodnotami reprezentanta, preto s ním v nominácii na prípravné zápasy a májové majstrovstvá sveta nepočítame,“ uviedol zväz vo svojom stanovisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport