Na hlavný obsah

Ministerka M. Šimkovičová vynechala na konferencii v Abú Zabí väčšinu programu, tvrdí hnutie Slovensko

Hnutie išlo ministerku "skontrolovať" priamo do SAE.

Ministerka M. Šimkovičová vynechala na konferencii v Abú Zabí väčšinu programu, tvrdí hnutie Slovensko
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová Foto: TASR/František Iván

Ministerstvo kultúry SR vo štvrtok (15. 2.) informovalo o tom, že na záver konferencie UNESCO v Abú Zabí neznáma osoba „verbálne atakovala“ ministerku Martinu Šimkovičovú (nom. SNS), pričom hovorila po slovensky.

„Sústavné šikanovanie ministerky kultúry a ministerstva kultúry dospelo do štádia, že ministerku už aj verbálne atakujú na zahraničnej ceste. Tieto osoby bránia svojimi neustálymi útokmi ministerke vo výkone jej práce,“ uviedla riaditeľka Odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR Petra Bačinská

Igor Matovič následne na sociálnych sieťach zverejnil video a ukázalo sa, že išlo o hovorcu hnutia Slovensko Matúša Bystrianskeho, ktorý tvrdí, že išli ministerku „skontrolovať“ priamo do Spojených arabských emirátov.

Hovorca hnutia vo videu tiež povedal, že ministerka vynechala väčšinu programu na konferencii UNESCO.

Martina Šimkovičová hovorí o šikane a prirovnala incident k „cirkusu, aký poznáme z čias Igora Matoviča.“

„Slováci s kamerou a mikrofónom, ktorí sa tlačili do auta, ktoré odvážalo ministerku, ani po dvoch otázkach ministerky neodpovedali, odkiaľ sú, z akého média či inštitúcie. Muž s mikrofónom iba opakoval, že je zástupcom daňových poplatníkov,“ uviedol rezort.

Padali aj vulgarizmy

Tento konkrétny incident zachytilo hnutie Slovensko na kameru a zverejnilo záznam. Na zázname je vidieť, ako generálny tajomník ministerstva Lukáš Machala od auta ministerky odtlačil Bystrianskeho a adresoval mu aj zopár vulgarizmov.

Podľa Igora Matoviča je dĺžka pracovnej cesty Šimkovičovej podozrivá. Uviedol, že mala trvať až šesť dní, hoci daná konferencia trvala len dva a pol dňa.

Predtým malo hnutie poslať ministerstvu otázku týkajúcu sa pracovného programu Šimkovičovej, na ktorú rezort odmietol odpovedať, preto sa rozhodli zistiť si informácie sami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko