Na hlavný obsah

Novovzniknutú stranu Volt Slovensko povedie do eurovolieb Lucia Kleštincová

Strany môžu podávať kandidátky do eurovolieb do 10. marca.

Novovzniknutú stranu Volt Slovensko povedie do eurovolieb Lucia Kleštincová
Reklamné tabule, ktoré informujú o blížiacich sa júnových eurovoľbách voľbách. Foto: TASR/AP

Novovzniknutú stranu Volt Slovensko povedie do volieb do Európskeho parlamentu (EP) Lucia Kleštincová. Strana ponúka na kandidátke desať osobností. Informovala o tom Andrea Danihelová z PR oddelenia strany.

„Ministerstvo vnútra SR v stredu potvrdilo oficiálnu registráciu politickej strany Volt Slovensko ako slovenskej pobočky celoeurópskej platformy Volt Europa,“ uviedla strana.

Na kandidátnej listine sú okrem spolupredsedníčky strany Kleštincovej a jej spolupredsedu Ricka Zedníka aj ďalší zvolení zástupcovia.

„Som hrdá, že hnutie Volt prichádza aj na Slovensko a ponúka našu kandidátnu listinu do eurovolieb,“ uviedla Kleštincová. Kandidátka podľa nej predstavuje obraz rôznorodosti našej krajiny z hľadiska zastúpených generácií, regiónov, pohlaví, komunít či profesií.

Ďalšími kandidátmi strany na europoslancov sú Maroš Halama, Andrea Danihelová, Mikuláš Lakatoš, Lucia Aurea, Denisa Priadková, Tomáš Matta, Emília Jurášová a Natália Kovácsová.

Politické strany alebo koalície môžu podávať kandidátne listiny do volieb do EP najneskôr 10. marca do polnoci. Eurovoľby sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci si budú voliť 15 europoslancov na obdobie piatich rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko