Na hlavný obsah

Policajti striehnu aj na profesionálnych vodičov. V meste na východe Slovenska sa konala veľká dopravná akcia

Kontrole sa nevyhli kamionisti ani šoféri autobusov.

Policajti striehnu aj na profesionálnych vodičov. V meste na východe Slovenska sa konala veľká dopravná akcia
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Po veľkej dopravnej akcii v Kráľovskom Chlmci a Moldave nad Bodvou pokračovali policajti v kontrolách alkoholu za volantom aj na Spiši. Posvietili si na vodičov nákladných áut a šoférov autobusov.

Dopravní policajti zastavovali najmä profesionálnych vodičov. Kontrole sa nevyhli kamionisti ani šoféri autobusov. „Vozíme ľudí, máme veľkú zodpovednosť. Alkohol za volant nepatrí,“ reagoval jeden z vodičov. „Ja som za to, aby sa kontrolovalo,“ dodal druhý vodič.

“Dôverujem tomu šoférovi, že ma odvezie tam, kde potrebujem, bezpečne,“ povedal jeden z cestujúcich.

Pri policajnej akcii bola v Správach RTVS redaktorka Marie Balážová Melníková:

Policajti zistili počas kontrolnej akcie 3 priestupky. „Jeden vodič nemal pri sebe všetky doklady na prevádzku motorového vozidla. Ani u jedného vodiča nebola počas doby trvania akcie zistená prítomnosť alkoholu v jeho dychu,“ informovala hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová.

Pri nedávnej kontrole v Moldave nad Bodvou policajti odhalili vodiča autobusu, ktorý prevážal 12 cestujúcich a nafúkal 0,75 promile. „Na hodinu vykopnúť, za volantom nemá čo hľadať,“ reagovala cestujúca.

„Viem, som si toho vedomý, že sadám za volant, zodpovedám za ľudí, jak v autobuse, tak na cestách, priechody pre chodcov,“ povedal vodič autobusu.

“Bol to vodič našej firmy a bol s ním rozviazaný pracovný pomer,“ prezradil riaditeľ spoločnosti Eurobus v Spišskej Novej Vsi Ľubomír Pastiran.

Vodiči autobusov však na pracovnom trhu chýbajú. „Žiaden odchod pre nás nie je potešujúci v dnešnej dobe a tobôž už nie takýmto spôsobom. Aj u nás v Spišskej Novej Vsi máme vodičov z Kazachstanu, Uzbekistanu,“ ozrejmil Patiran.

Policajti avizovali, že budú v takýchto kontrolách pokračovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny