Na hlavný obsah

Prieskum Ipsos: P. Pellegrini by dominoval v oboch kolách, I. Korčok v tesnom závese

Š. Harabin v prvej trojke.

Prieskum Ipsos: P. Pellegrini by dominoval v oboch kolách, I. Korčok v tesnom závese
Zľava Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Foto: SITA/Jakub Julény, Milan Illík, koláž RTVS

Prvé kolo prezidentských volieb by vo februári vyhral súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Získal by v ňom 40,2 percenta hlasov. Do druhého kola by sa prebojoval aj Ivan Korčok, svoj hlas by mu v prvom kole odovzdalo 36,3 percenta voličov. Ukázal to prieskum agentúry Ipsos pre Denník N.

Tretiu najväčšiu podporu by dostal Štefan Harabin, hlas by mu odovzdalo 8,5 percenta opýtaných. Nasledovali by Igor Matovič (4,3 percenta), Ján Kubiš (3,4 percenta) a predseda strany Szövetség-Aliancia Krisztián Forró (tri percentá).

Menej ako dve percentá by získali líder ĽSNS Marian Kotleba (1,7 percenta), Patrik Dubovský (1,3 percenta) a podpredseda NR SR Andrej Danko (1,1 percenta). Hranicu jedného percenta by neprekročil Milan Náhlik, ktorému vyjadrilo podporu 0,3 percenta respondentov. Predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec sa do tohto prieskumu nestihol dostať.

V druhom kole volieb by podľa agentúry Ipsos zvíťazil Peter Pellegrini, ktorý by získal hlasy 53,8 percenta opýtaných. Ivanovi Korčokovi by hlas odovzdalo 46,2 percenta respondentov.

Prieskum realizovala agentúra Ipsos pre Denník N od 16. do 21. februára 2024 na vzorke 1 028 respondentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko