Na hlavný obsah

Staronový tréner Michaloviec Valtonen zažil víťazný návrat: Na hráčov som hrdý, verím, že sa fanklub vráti

Michalovce strácajú na Košice už len dva body.

Staronový tréner Michaloviec Valtonen zažil víťazný návrat: Na hráčov som hrdý, verím, že sa fanklub vráti
Na snímke tréner HK Dukla Ingema Michalovce Tomek Valtonen, Foto: TASR - Roman Hanc

Hokejisti Michaloviec zdolali hráčov úradujúceho majstra HC Košice v dohrávke 33. kola extraligy hladko 3:0 a k stredajšiemu (31. 1.) súperovi sa priblížili na rozdiel dvoch bodov.

Staronový kouč Zemplínčanov Tomek Valtonen, ktorý v úvode týždňa nahradil Petra Kudelku, tak začal pôsobenie veľmi dobre. Jeho zverenci od úvodu kráčali za ziskom troch bodov a upevnili si štvrtú priečku v extraligovej tabuľke.

„Je skvelé byť späť v Michalovciach a jediný rozdiel je v tom, že predtým sme mali domácu striedačku na opačnej strane. Z pohľadu zápasu oceňujem skvelé nasadenie hráčov a som na nich veľmi hrdý. Výborne sme napádali, tlačili sme sa k bránke, nasadenie bolo skvelé a chlapci ukázali veľký charakter. Všetci hrali pre tím a to bol hlavný dôvod víťazstva,“ zhodnotil fínsky odborník s poľským pôvodom na pozápasovej tlačovej konferencii.

Za jeho predchodcu na lavičke s postavil michalovský fanklub. „Všimol som si prázdny sektor fanklubu, ale moju prácu to neovplyvnilo. Musel som sa sústrediť na dianie. Verím, že priaznivci sa vrátia, potrebujeme ich na to, aby sme uspeli,“ dodal Valtonen.

Hrdinom opäť Škorvánek, Ceman vyzdvihol štvrtú formáciu líšok

Jedným z hrdinov domáceho kolektívu bol brankár Stanislav Škorvánek, ktorý predviedol niekoľko vynikajúcich zákrokov.

„Nula vždy teší a som rád, že sa mi na narodeniny podaril takýto zápas. Chlapci hrali dobre a veľmi mi pomáhali. Bol to vyrovnaný zápas, ale postupne sme im odskočili a už sme si to postrážili. Sú to dôležité tri body,“ uviedol už 28-ročný žilinský rodák po treťom shotoute v sezóne.

Podľa kormidelníka hostí Dana Cemana začali Košičania dobre. „Úvodných desať minút sme zvládli dobre. Presilovky súpera sme však nebránili dostatočne. To domácim dodalo energiu a boli schopní hrať viac svoju hru,“ začal 50-ročný kouč.

„Neskôr, najmä v druhej tretine, sme zápasili s defenzívou súpera. Nám chýba niekoľko bekov a s tým bojujeme. Bol to dosť ťažký zápas a myslím si, že Michalovce majú asi najlepšiu štvrtú formáciu v lige. Vytvárala si v útoku dosť priestoru zásluhou svojej sily. Bol to pre nás teda náročný duel. Po inkasovaných góloch sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu. Musíme zapracovať na našich presilovkách a niečo zmeniť,“ zhodnotil.

V extraligovej tabuľke sú Košičania naďalej na tretej priečke, na vedúcu Spišskú Novú Ves strácajú sedem bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport