Na hlavný obsah

Šťastie v nešťastí: Seniorku pred podvodníkom ochránil letový režim v mobile

Takmer prišla o 20 000 eur.

Šťastie v nešťastí: Seniorku pred podvodníkom ochránil letový režim v mobile
Ilustračná snímka mobilu v letovom režime. Foto: Unsplash

Seniorka sa len vďaka šťastnej náhode nestala obeťou podvodu, pri ktorom by prišla o 20 000 eur. O prípade v piatok (9. 2.) informovala banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

V stredu (7. 2.) 85-ročnú dôchodkyňu kontaktoval neznámy muž z českého čísla a familiárne od nej pýtal peniaze.

„Seniorka urobila chybu, pretože sa hneď opýtala, či jej volá vnuk a oslovila ho krstným menom. Na to zrejme neznámy čakal a hneď sa začal vydávať za jej vnuka,“ vysvetlila polícia.

Muž v telefonáte kázal seniorke, aby z banky vybrala peniaze a dohodol sa s ňou, že si po ne príde k nemocnici v Banskej Bystrici.

„Pani urobila všetko, ako mala. Keď ale prišla k nemocnici, zistila, že si zrejme nevedomky na mobile aktivovala tzv. letový režim a nemohla sa nikomu dovolať,“ priblížila polícia. O pomoc požiadala strážnika nemocnice, ktorý jej napokon ponúkol, aby vnukovi zavolala z jeho mobilu.

Ten, samozrejme, o ničom nevedel. „Okamžite informoval políciu a starú mamu odprevadil do banky, kde si pod jeho dohľadom vložila svoje peniaze späť na účet,“ dodala polícia. Apeluje na ľudí, aby svojich starších príbuzných pred podvodníkmi varovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny