Na hlavný obsah

Ukrajina tvrdí, že zostrelila ďalšiu ruskú stíhačku

Vzdušným silám sa podarilo zostreliť aj dvanásť dronov a jednu raketu.

Ukrajina tvrdí, že zostrelila ďalšiu ruskú stíhačku
Na snímke ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Vzdušné sily ukrajinskej armády zostrelili v nedeľu (18. 2.) ráno ruskú stíhačku lietadlo Su-34. Podľa BBC o tom informoval ich veliteľ generálporučík Mykola Oleščuk.

„Dnes, okolo 06.00 h, sa ďalší Su-34 ‚úspešne vrátil‘ na základňu!“ napísal Oleščuk na svojom kanáli v aplikácii Telegram. Jeho tvrdenie nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť.

Ďalej uviedol, že vzdušným silám sa v noci na nedeľu podarilo zostreliť 12 zo 14 útočných dronov a jednu riadenú raketu Ch-59.

Ruské jednotky podľa ukrajinskej armády za posledných 24 hodín zaútočili aj tromi protilietadlovými riadenými strelami S-300 a tromi riadenými strelami Ch-22.

Už v sobotu (17. 2.) Oleščuk oznámil, že ukrajinské sily zostrelili dva ruské stíhacie bombardéry typu Su-34 a jednu viacúčelovú stíhačku Su-35.

Su-34 je nadzvukový stíhací bombardér určený na vykonávanie raketových a bombových útokov na pozemné ciele v hĺbke nepriateľského územia, ako aj na ničenie nepriateľských vzdušných cieľov, uvádza sa na webovej stránke ruského ministerstva obrany. Lietadlo môže niesť letecké bomby a riadené strely a je vybavené kanónom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet