Na hlavný obsah

Ukrajine vyjadrili podporu aj ľudia v Bratislave, nechýbala pri tom prezidentka

V hlavnom meste sa konalo viacero podujatí.

Ukrajine vyjadrili podporu aj ľudia v Bratislave, nechýbala pri tom prezidentka
Ľudia v Bratislave vyjadrili podporu Ukrajine. Foto: RTVS

Podporu napadnutej Ukrajine vyjadrili aj ľudia v našom hlavnom meste. Celodennú akciu pripravila aj tento rok iniciatíva Mier Ukrajine. Pred bratislavskú Starú tržnicu prišla tiež prezidentka Zuzana Čaputová.

Podporu napadnutej Ukrajine vyjadrili ľudia v Bratislave na viacerých podujatiach. Aj tento rok na nich mal miesto hlavne kultúrny program.

„Na pódiu vystupujú ľudia, ktorí si, buď navzájom pomáhajú, alebo pomáhajú Ukrajincom žijúcim na Slovensku alebo aj Ukrajine v jej boji,“ uviedla členka iniciatívy Mier Ukrajine Lucia Štasselová.

Akcii, ktorú pripravila iniciatíva Mier Ukrajine, sa v Správach RTVS venoval redaktor Oliver Remiaš:

„Ľudia sa zaujímajú o to, čo ukrajinské iniciatívy robia. Veľa diskutujeme, veľa diskutujú ľudia s nimi,“ priblížil člen iniciatívy Mier Ukrajine Marián Kulich.

Okrem bohatého kultúrneho programu ponúkalo podujatie Mier Ukrajine aj množstvo stánkov, v ktorých mohli Ukrajinci na Slovensku prezentovať a ponúkať svoje výrobky.

Na podujatie prišla aj prezidentka Zuzana Čaputová. Zopakovala, že jej postoj k vojne na Ukrajine je nemenný a stabilný. Ocenila prejavy solidarity zo strany Slovákov.

„Musím povedať, že sa ma aj veľmi hlboko dotkla tá výstava, ktorá je vzadu, kde sú vysokoškolskí študenti, ktorí nedokončili vysokú školu a svoje životy, pretože boli vo vojne zabití na Ukrajine,“ vyhlásila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Program v centre Bratislavy pokračoval až do devätnástej hodiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko