Na hlavný obsah

SP: Slovenky v šprinte pohoreli na strelnici a umiestnili sa v závere štartového poľa

Žiadna z nich sa nekvalifikovala do nedeľných (9. 3.) stíhacích pretekov.

SP: Slovenky v šprinte pohoreli na strelnici a umiestnili sa v závere štartového poľa
Na snímke slovenská biatlonistka Anastastia Kuzminová, Foto: TASR - Michal Svítok

Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová sa stala víťazkou piatkových (8. 3.) rýchlostných pretekov na podujatí 8. kola Svetového pohára v americkom Soldier Hollow.

Trojica slovenských reprezentantiek sa umiestnila v závere štartového poľa. Anastasia Kuzminová na 85. mieste, Zuzana Remeňová hneď za ňou a Mária Remeňová na 88. priečke. Žiadna z nich sa nekvalifikovala do nedeľných stíhacích pretekov.

Francúzke nezabránil v triumfe ani jeden minutý terč. V cieli mala náskok 13,4 s pred Nórkou Ingrid Landmark Tandrevoldovou a 19,2 pred krajankou Lou Jeanmonnotovou, ktoré obe strieľali bezchybne. Braisazová-Bouchetová vyhrala tretí šprint v sezóne a siedme preteky celkovo.

V celkovom hodnotení poskočila zo 4. miesta na druhé, vedie naďalej Tandrevoldová s náskokom 89 bodov. „Som samozrejme veľmi spokojná. Dnes to bolo peklo. Jarný sneh, vysoké teploty. V popredí boli všetky súperky, s ktorými bojujem aj v celkovom hodnotení. Cenný triumf,“ vyjadrila spokojnosť Braisazová-Bouchetová.

Slovenkám sa nedarilo na streľbe. Kuzminová nesklopila v ľahu a aj v stoji po tri terče a do cieľa prišla s mankom 4:41,8 min. Z. Remeňová netrafila na každej streľbe dvakrát a zaostala o 4:45,8. M. Remeňová minula štyrikrát v ľahu a dvakrát v stoji a v cieli mala odstup 5:09,4.

V sobotu (9. 3.) večer bola na programe štafeta žien bez slovenskej účasti a šprint mužov. V nedeľu obe stíhačky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport