Na hlavný obsah

Obrovská panika, krik ľudí a výstrely: Takto svedkovia opisujú útok v Moskve

Rusko zatklo 11 ľudí, vrátane podozrivých strelcov.

Obrovská panika, krik ľudí a výstrely: Takto svedkovia opisujú útok v Moskve
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Piatkový (23. 3.) útok ozbrojencov v Krasnogorsku pri Moskve má najmenej 133 obetí. Počas streľby utrpelo zranenia viac ako 140 ľudí. Podľa ruských úradov ide o jeden z najhorších útokov v krajine za posledné roky.

Vyšetrujú ho ako teroristický čin. K útoku sa prihlásil takzvaný Islamský štát. Ruská polícia zatkla zatiaľ 11 ľudí vrátane štyroch podozrivých strelcov. Štyria z nich sa podľa vyšetrovateľov priamo na útoku podieľali.

K útoku došlo pár minút pred koncertom rockovej skupiny v sále, ktorá sa nachádza v nákupnom centre. Do budovy vtrhli maskovaní muži a začali strieľať do davu ľudí. Najskôr pri vchode do sály a potom aj v nej.

Teroristickému útoku v Rusku sa v Správach :24 venoval Pavel Achs:

„V sále nastala obrovská panika. Ľudia kričali a bolo počuť výstrely. Niekto vykrikoval: Vypadni! Ďalší zase: Streľba! Bolo to hrozné,“ uviedla svedkyňa.

„Bol som práve v nákupnom centre, kde sa nachádza aj koncertná sála. Počul som zvuky ako výbuch petárd, ale netušil som, čo sa deje. Potom som uvidel mnoho ľudí utekať. Niekto mi povedal, že sa tam strieľa,“ prezradil študent z Číny Čen Ji-Ming.

Z miesta sa ozvali aj výbuchy. Následne teroristi podľa svedkov hodili do koncertnej sály zápalnú fľašu. Plamene pohltili celú koncertnú sálu a následne sa zrútila jej strecha. Veľký požiar sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu po niekoľkých hodinách.

Pre požiar v koncertnej sále v nákupnom stredisku v Krasnogorsku zasahovalo na mieste ešte aj v ranných hodinách asi 300 hasičov. Do vyšetrovania útoku sa okrem tajnej služby FSB zapojili aj kriminalisti či ruské gardy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet