Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda uviedla, že v noci zneškodnila desiatky ruských dronov. Útoky hlásila aj Moskva

Ruské sily mali vypáliť v noci aj tri rakety.

Ukrajinská armáda uviedla, že v noci zneškodnila desiatky ruských dronov. Útoky hlásila aj Moskva
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Ukrajinská armáda uviedla, že v noci na štvrtok (8. 3.) zneškodnila 33 z 37 dronov, ktorými na Ukrajinu útočilo Rusko. Zostrelenie nepriateľských bezpilotných lietadiel hlásila aj Moskva. Informovala agentúra AFP.

Ukrajinské vzdušné sily v príspevku na platforme Telegram informovali, že drony zostrelili v Kirovohradskej, Odeskej, Chersonskej, Mykolajivskej a Charkovskej oblasti. Dodali, že ruské sily vypálili v noci aj tri rakety.

Viacero ľudí prišlo o život počas ruského raketového útoku na mesto Sumy na severovýchode Ukrajiny. Z oblasti zásahu hlásili aj viacero zranených.

Ruské útoky podľa ukrajinských médií zasiahli jednu nemocnicu a jednu školu, počet obetí však bezprostredne nebol známy.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že zaznamenali aj obete na životoch. Vyjadril presvedčenie, že voči Rusku bude za tieto činy vyvodená zodpovednosť.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov hlásil po nočnom útoku päť zranených osôb vrátane trojročného dieťaťa.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že v noci zneškodnilo 16 ukrajinských dronov – 15 vo Volgogradskej a jeden v Belgorodskej oblasti, ktorá od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu čelila viacerým útokom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet