Na hlavný obsah

Poľská polícia vyšetruje sériu vrážd. Vo Varšave našli niekoľko mŕtvych tiel

Polícia už niekoľko ľudí zadržala.

Poľská polícia vyšetruje sériu vrážd. Vo Varšave našli niekoľko mŕtvych tiel
Ilustračná snímka - Varšava. Foto: Unsplash

Poľská polícia zadržala sedem ľudí po tom, čo našla štyri mŕtve telá v opustenej budove vo Varšave, uviedla v utorok (9. 4.) prokuratúra v poľskom hlavnom meste.

Medzi zadržanými sú aj ukrajinskí občania, uviedol hovorca varšavskej prokuratúry podľa denníka Gazeta Wyborcza, ktorý informuje o „sérii vrážd v korporátnom centre Varšavy“. Chátrajúci činžiak, v ktorom sa telá štyroch mužov našli, sa nachádza v susedstve najvyšších varšavských mrakodrapov.

Dve telá policajti našli v nedeľu, ďalšie dve v pondelok. „Dôkazy a veci nájdené na mieste činu svedčia, že smrť zavinili tretie osoby,“ povedal agentúre PAP hovorca Szymon Banna, ktorý je sám tiež prokurátorom.

Telá previezli na pitvu, ktorá má napomôcť k objasneniu okolností ich smrti. K nájdeniu tiel podľa PAP pomohol georadar vojenskej polície. Umožňuje zistiť, čo sa nachádza pod povrchom.

Prvé dve mŕtvoly našla polícia po oznámení od bližšie nespresnenej osoby v nedeľu na podlahe na treťom poschodí budovy. Ďalšie objavila nasledujúci deň v komore na prízemí, kde telá boli ukryté, zahádzané zemou. Nachádzali sa už v pokročilom štádiu rozkladu, uviedla Gazeta Wyborcza s odvolaním sa na neoficiálne informácie.

Vyšetrovatelia zatiaľ neodpovedajú na otázku, kto boli mŕtvi. Známy nie je vek ani totožnosť obetí. K odpovedi by mohla prispieť pitva naplánovaná na stredu, dodal denník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet