Na hlavný obsah

Predvolebná anketa: Ako vnímajú nástrahy umelej inteligencie prezidentskí kandidáti?

"Máme desať až 15 rokov na to, aby sme určili nejaké pravidlá," myslí si Ivan Korčok.

Predvolebná anketa: Ako vnímajú nástrahy umelej inteligencie prezidentskí kandidáti?
Na snímke zľava I. Korčok a P. Pellegrini. Foto: RTVS

Prezidentskí kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini vnímajú rozmach umelej inteligencie ako výzvu, na ktorú sa treba pripraviť.

„Je to zásadný technologický fenomén, ktorý zmení naše životy. Máme desať až 15 rokov na to, aby sme určili nejaké pravidlá,“ uviedol Ivan Korčok. Ako prezident by zdôrazňoval, že to je fenomén, na ktorý je potrebné sa pripraviť.

Téma umelej inteligencie je aj podľa Petra Pellegriniho „obrovská výzva“. Tvrdí, že ako predseda parlamentu sa zúčastnil fóra, kde o tejto téme hovorili. „Musíme otvorene hovoriť o tom, kde sú výhody a riziká umelej inteligencie,“ dodal.

Pozrite si celé odpovede I. Korčoka a P. Pellegrini na otázky po relácii RTVS Z Prvej ruky špeciál, v ktorej sa stretli prvýkrát v kampani pred druhým kolom prezidentských volieb:

Nezmeškajte finálový duel

Diskusiu Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho, ktorá bude ich poslednou debatou, RTVS odvysiela v stredu 3. apríla o 20.10 h na obrazovkách televíznej Jednotky a vo vysielaní Rádia Slovensko. Reláciu budú moderovať Marta Jančkárová a Marek Makara.

Do druhého kola postúpil Ivan Korčok s podporou 42,51 percenta voličov. Peter Pellegrini získal v prvom kole volieb 37,02 percenta hlasov.

Volebná účasť v prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa konalo v sobotu (23. 3.), dosiahla 51,91 percenta (2 265 656 voličov). Platný hlas odovzdalo 2 254 206 voličov.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko