Na hlavný obsah

Slovenská inšpekcia životného prostredia má novú generálnu riaditeľku

Nová riaditeľka chce využiť svoje skúsenosti s riadením procesov.

Slovenská inšpekcia životného prostredia má novú generálnu riaditeľku
Na snímke Ministerstvo životného prostredia SR. Foto: RTVS

Novou generálnou riaditeľkou Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) sa stala Anna Calpašová. Generálny tajomník služobného úradu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Marek Chovan ju v pondelok (15. 4.) uviedol do funkcie. Informoval o tom odbor komunikácie MŽP SR.

MŽP deklarovalo, že nová generálna riaditeľka SIŽP chce v novej pracovnej pozícii využiť svoje skúsenosti s riadením procesov na komunálnej úrovni.

„Ambíciou novej generálnej riaditeľky SIŽP je pokračovať v profesionalizácii inšpekcie životného prostredia a administratívnom zjednodušovaní procesov, ktoré prinesú lepšiu efektivitu vykonávania štátneho dozoru vo veciach starostlivosti o životné prostredie,“ uviedlo MŽP.

Priblížilo, že nová generálna riaditeľka v minulosti pôsobila na Okresnom úrade Bratislava, kde pracovala ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a aj ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a územné plánovanie.

Neskôr na Miestnom úrade Bratislava – Staré Mesto mala na starosti predovšetkým oblasť životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní.

Ministerstvo zároveň avizovalo, že doterajšia generálna riaditeľka SIŽP Katarína Jankovičová sa vracia na ministerstvo životného prostredia. Bude tam pôsobiť vo funkcii generálnej riaditeľky sekcie posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko