Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti utŕžili v úvodnom zápase na MS do 18 rokov obrovský debakel

USA strelili tri góly v každej tretine.

Slovenskí hokejisti utŕžili v úvodnom zápase na MS do 18 rokov obrovský debakel
Hokejisti do 18 rokov utŕžili od USA obrovský debakel. Foto: SZĽH

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v úvodnom zápase majstrovstiev sveta vo Fínsku s USA 0:9. Obhajcovia titulu mali duel od úvodu pod kontrolou a v každej tretine strelili po tri góly. Hetrikom sa zaskvel Cole Eiserman, štyri body nazbieral James Hagens (2+2). Slováci nastúpia na ďalší zápas v A-skupine v piatok o 13.00 SELČ proti Lotyšsku.

Slováci chceli Američanom vzdorovať, no inkasovali už v 3. minúte, keď Hutson spoza obrancu Zubeka prestrelil brankára Lenďáka – 1:0. Zámorský tím bol ofenzívne aktívnejší, viackrát si vytvoril tlak a v 11. minúte dal druhý gól.

Po prihrávke Hagensa z otočky sa v presilovke zblízka presadil Eiserman. Slováci mali problém zachytávať ofenzívne akcie súpera a Hagens pridal v závere prvej tretiny prvý gól, keď si efektne poradil s obrancom Kálmanom.

Ani v druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, sebaistí Američania sa snažili o ďalšie góly. Slováci sa síce vyhli zbytočným vylúčeniam, po dvoch tretinách mali iba dva menšie tresty, no aj v prostrednej časti trikrát inkasovali. V 22. minúte zakombinovali Hagens so Stigom, ktorý zvýšil na 4:0.

Whipple pridal v 35. minúte piaty gól Američanov a Hagens po kombinácii zvýšil na 6:0. Slováci sa miestami dostali do protiútokov a viackrát boli blízko k prvému gólu, no vo finálnej fáze im chýbala ľahkosť.

Od polovice druhej tretiny bolo už 8:0, keď Slováci nezareagovali na kombináciu so zakončením Humphreysa a Eisermanovi dovolili priveľa dorážok. Američania strelil aj v tretej tretine tri góly, keďže Eiserman v 59. minúte uzavrel na 9:0. Za najlepšieho hráča slovenského tímu vyhlásili útočníka Tomáša Pobežala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport