Na hlavný obsah

Stovky nových pracovných miest na Gemeri: Do regiónu prichádza nemecký investor

Zamestná najmenej 450 ľudí.

Stovky nových pracovných miest na Gemeri: Do regiónu prichádza nemecký investor
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Nemecký investor kúpil v priemyselnom parku pri Rimavskej Sobote pozemok, na ktorom postaví výrobnú halu. Zamestná najmenej 450 ľudí. S produkciou plánuje začať na budúci rok.

Pred rokom podpísala nemecká skupina Winkelmann s vládou memorandum o spolupráci v chystanom priemyselnom parku na Gemeri. Na jeseň ho začali stavať a najnovšie už investor získal priestor pre výrobnú halu za asi tri a pol milióna eur.

„Na základe podpísanej zmluvy pristúpime k ďalšej stavebnej činnosti. Postupne prídu nosné stĺpy, následne kompletná budova,“ priblížil manažér nemeckej spoločnosti Christian Gerbaulet.

Novým pracovným miestam pri Rimavskej Sobote sa v Správach RTVS z regiónov venoval Radovan Kondrlík:

Investor na Gemeri plánuje vyrábať zásobníky pre tepelné čerpadlá. Hľadá na to kvalifikovanú pracovnú silu. Spolupracuje pritom s regionálnou i miestnou samosprávou.

„VUC-ka otvára tréningové centrum v Rimavskej Sobote na existujúcu pracovnú rekvalifikáciu, plus prispôsobuje priebežne školstvo, aby boli produkované také pracovné kádre, ktoré dokážu zaplniť možné pracovné miesta,“ vyhlásil podpredseda BBSK Peter Juhász.

„Požiadavky sú to dosť veľké, ale ja si myslím, že v každom prípade sme pripravení im pomôcť,“ povedal primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko.

Štát láka aj ďalších

Celková investícia sa pohybuje na úrovni 110 miliónov eur. Štát láka do 80 hektárového parku aj ďalších záujemcov.

„Rokujeme na úrovni ministerstva hospodárstva aj s ďalšími investormi, ktorí by radi prišli do tohto parku. Týmto parkom zatraktívňujeme aj túto lokalitu preto, aby sem tie investície mohli prísť,“ uviedol konateľ spoločnosti MH Invest s.r.o. Adrián Jenčo.

Nemecký investor plánuje postaviť výrobnú halu do jesene tohto roka. S produkciou by mal začať v druhom polroku 2025.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny