Na hlavný obsah

Vo Francúzsku zomrelo dievča (†14) na zástavu srdca, útočník predtým zaútočil nožom na jej spolužiačky

Srdcovú príhodu zrejme vyvolal stres spôsobený poplachom v škole.

Vo Francúzsku zomrelo dievča (†14) na zástavu srdca, útočník predtým zaútočil nožom na jej spolužiačky
Auto francúzskej polície. Foto: Unsplash

Vo Francúzsku vo štvrtok (18. 4.) zomrelo 14-ročné dievča, ktoré v ten istý deň utrpelo zástavu srdca počas poplachu a uzavretia školy v Souffelweyersheime neďaleko Štrasburgu.

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok. Informovala o tom v piatok (19. 4.) agentúra AFP.

Podľa Oliviera Farona zo školského úradu sa učiteľom a privolaným záchranárom podarilo dievča najprv oživiť, ale nakoniec neskoro popoludní zomrela.

Srdcovú príhodu mohol vyvolať stres

Srdcovú príhodu u nej podľa neho vyvolal stres spôsobený vyhlásením poplachu a uzavretím školy v reakcii na útok.

„Bola som vzadu na ihrisku a bolo nám povedané, aby sme sa čo najrýchlejšie vrátili do triedy, aby sme zaliezli pod stôl a počkali, kým nebude zatknutý,“ ozrejmila vo štvrtok médiám napätú situáciu deväťročná školáčka Aude.

„Neexistuje žiadne dokonalé riešenie a budeme dôkladne analyzovať, čo sa stalo,“ uviedol k tragédii Faron, podľa ktorého sa uzávera školy uskutočnila presne tak, ako mala.

„Sme zdesení a nemáme slov,“ povedal AFP Georges Schuler, starosta obce Reichstett, odkiaľ školáčka pochádzala. „Všetko sa vyšetruje a ja vám nemôžem povedať, či dievča malo srdcovú vadu, alebo nie,“ doplnil.

Útok na dvojicu školáčok vo veku šesť a 11 rokov pri škole v Souffelweyersheime sa odohral vo štvrtok krátko po 14.00 h. Obe boli s povrchovými zraneniami prevezené na detskú pohotovosť.

Tridsaťročného útočníka krátko po čine polícia zadržala. Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motív útoku, nič ale nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin. Prokuratúra hovorí o psychických ťažkostiach muža.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet