Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Francúzski hokejisti si nedokázali udržať vedenie. Nemci rozhodli o osude zápasu v tretej tretine

Francúzi nazbierali na turnaji štyri body a obsadili predposlednú pozíciu.

Francúzski hokejisti si nedokázali udržať vedenie. Nemci rozhodli o osude zápasu v tretej tretine
Nemeckí hokejisti sa tešia z gólu počas zápasu základnej B-skupiny Francúzsko - Nemecko. Foto: TASR/Michal Runák

Nemeckí hokejisti zvíťazili v utorok (21. 5.) vo vyvrcholení základnej fázy MS nad Francúzskom 6:3. V ostravskej B-skupine sa posunuli so ziskom 15 bodov na druhú priečku a v tabuľke ich môžu predstihnúť už iba hráči USA, ktorých v utorok čakal duel s Lotyšskom (16.20 h).

Američanom stačí získať proti Lotyšom dva body, aby si zabezpečili postup z druhého miesta. Lotyšsko potrebovalo získať plný počet bodov, aby si udržalo šancu na postup, a tak tento duel priťahoval aj pozornosť slovenského výberu.

Mužstvo Craiga Ramsayho čakal od 20.20 h súboj už s istým víťazom „béčka“ Švédskom a Slovákom stačil bod na zaistenie postupu zo štvrtej priečky. Francúzi nazbierali na turnaji štyri body a obsadili predposlednú siedmu pozíciu.

Prvýkrát sa skóre zmenilo v 17. minúte, keď peknú prihrávku Addama zužitkoval nekompromisne Claireaux a poslal Francúzov do vedenia. To však trvalo iba necelé dve minúty a ešte pred prestávkou dokázal vyrovnať Michaelis.

Prostredná časť hry patrila Nemcom, súpera výrazne prestrieľali v pomere 20:5, no napriek tomu doťahovali dvakrát nepriaznivý stav 1:2 aj 2:3. V polovici zápasu sa Nemci oklepali a nerozladil ich ani neuznaný vyrovnávajúci presný zásah Peterku.

V 31. minúte sa presadil Stachowiak a favorita poslal do vedenia už o 22 sekúnd neskôr prvýkrát v stretnutí Kastner. Nemci ešte v treťom dejstve pridali ďalšie dva góly, ktoré strelili Stachowiak a Reichel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport