Na hlavný obsah

Český minister zdravotníctva Vojtěch odstúpil z funkcie

Svojím odchodom chce dať priestor pre nové riešenie epidémie koronavírusu.

Český minister zdravotníctva Vojtěch odstúpil z funkcie
Odstupujúci minister Vojtěch vpravo. Foto: TASR

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch (za ANO) v pondelok (21.9.) rezignoval. Odchod z funkcie oznámil v pondelok ráno na tlačovej konferencii. „Rozhodol som sa, že odstúpim z funkcie ministra zdravotníctva. Pánovi premiérovi som už svoju rezignáciu dal,“ uviedol Vojtěch.

Opozícia ho opakovane vyzývala na odchod pre nezvládnutý boj s epidémiou koronavírusu. V posledných mesiacoch ho kritizoval aj premiér Andrej Babiš. Ten okrem iného povedal, že boj s epidémiou od mája nerieši vláda, ale zodpovednosť za to nesie ministerstvo zdravotníctva.

Vojtěch je presvedčený, že pre zvládnutie šírenia ochorenia urobil maximum. „Robili sme všetko pre to, aby sme ochránili občanov pre nákazou a trúfam si tvrdiť, že sme to v prvej vlne zvládli dobre. Nemám sa za čo hanbiť,“ dodal s tým, že rezignáciou chce vytvoriť priestor pre nové riešenie boja proti koronavírusu.

„Na ministerstvo zdravotníctva som prišiel s tým, aby som presadil určité zmeny. Epidémia koronavírusu mi to neumožnila. Snažil som sa urobiť všetko tak, aby sa zdravotníctvo posunulo dopredu,“ povedal Vojtěch s tým, že funkciu ministra zdravotníctva vykonával srdcom a zo všetkých síl.

Vo funkcii pôsobil Vojtěch necelé tri roky. Podľa spravodajského servera Novinky.cz poslancom naďalej zostáva.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet