Na hlavný obsah

Premiér Matovič o prísnejších opatreniach: Efekt môže byť opačný

"Mám pocit, že až príliš tlačíme na pílu," myslí si predseda vlády.

Premiér Matovič o prísnejších opatreniach: Efekt môže byť opačný
Premiér Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) nie je stotožnený s mierou sprísnenia opatrení, ktoré sa majú dotknúť organizácie hromadných podujatí a prakticky znamenajú elimináciu kultúrnych a športových akcií. Premiér sa k téme vyjadril na sociálnej sieti.

„Vždy som obhajoval opatrenia, s ktorými prichádzalo konzílium. Tentoraz mám však pocit, že tlačíme až príliš na pílu a efekt, ktorý očakávame, môže byť, paradoxne, opačný,“ uviedol s dodatkom, že pondelkové zasadnutie Ústredného krízového štábu bude podľa neho veľmi ťažké, no verí vo víťazstvo zdravého rozumu.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220403480489557

Kultúra a šport podľa jeho slov prežijú. Práve profesionálni športovci a športové kluby sa cez víkend ohradili voči prísnejším opatreniam, ktoré navrhla pandemická komisia a majú byť v platnosti od 1. októbra. „Všetkým, ktorým na kultúre a športe záleží, na známosť sa dáva, že nedovolím, aby ich korona zložila k zemi,“ doplnil Matovič.

Podľa návrhu, ktorý prezentovali v piatok (11. 9.) po rokovaní pandemickej komisie, by sa mali päťnásobne sprísniť podmienky konania hromadných podujatí, pre exteriérové podujatia má byť maximálna kapacita 200 osôb a interiérové 100 osôb. Ešte prísnejšie to bude v takzvaných červených a oranžových okresoch, ktoré majú vyššiu dynamiku rastu prípadov nákazy, na exteriérových podujatiach sa bude môcť zúčastniť maximálne 100 a interiérových najviac 50 osôb. O návrhu pandemickej komisie má v pondelok 14. septembra rozhodovať ústredný krízový štáb.

V Bratislavskom kraji, ktorého okresy sú zaradené do červenej (Bratislava I – V) a oranžovej (Senec, Pezinok, Malacky) zóny, platia z rozhodnutia hygienikov sprísnené podmienky už od pondelka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko