Na hlavný obsah

Laboratóriá hlásia rekordný počet pozitívne testovaných

Najviac prípadov pribudlo v Bratislave a Prešove.

Laboratóriá hlásia rekordný počet pozitívne testovaných
Koronavírus na Slovensku - ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas utorka 6. októbra na Slovensku identifikovali rekordných 877 prípadov nákazy koronavírusom, laboratóriá otestovali 8 697 vzoriek. Oznámil to na sociálnej sieti premiér SR Igor Matovič (OĽANO).

„Ideme naozaj do veľmi ťažkých dní a určite prídu ďalšie rekordy.
Osobne očakávam, že poctivé dodržiavanie ochranných opatrení z minulého týždňa by sa malo prejaviť už niekedy v priebehu víkendu,“
napísal predseda vlády.

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 340 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 282 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 16 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 26 pacientov. Vyliečilo sa ďalších 173 ľudí, celkovo je to už 5 200 vyliečených. Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 je 55. Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 14 689. Aktívnych prípadov ochorenia je aktuálne 9 434. Na svojej webovej stránke to uviedlo ministerstvo zdravotníctva.

Najvyšší počet pozitívnych prípadov opäť potvrdili v okrese Bratislava, kde pribudlo 74 infikovaných. Pozitívny výsledok testov malo aj 50 ľudí v okrese Prešov, 44 v okrese Trnava, 43 v okrese Liptovský Mikuláš, 42 v okrese Námestovo a 40 v okrese Tvrdošín. Okresy Bardejov, Dolný Kubín a Trenčín majú 28 nových prípadov, okresy Martin a Sabinov 25, okres Košice 24, okresy Banská Bystrica a Stará Ľubovňa po 22. Okresy Čadca a Malacky majú 21 nových nakazených, okres Žilina 20, okres Piešťany 19 a okresy Nitra a Trebišov 17.

V okrese Hlohovec pribudlo 15 prípadov, v okrese Poprad 14, v okrese Gelnica 13, v okresoch Brezno a Ružomberok 11, v okresoch Humenné a Senica desať. Okresy Bánovce nad Bebravou, Prievidza a Spišská Nová Ves evidujú deväť infikovaných, okresy Michalovce, Nové Zámky, Senec, Skalica, Zlaté Moravce a Žiar nad Hronom osem. Sedem prípadov nákazy odhalili testy v okrese Myjava a po šiestich v okresoch Ilava, Levoča a Stropkov.

Päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Dunajská Streda, Lučenec, Pezinok, Šaľa, Veľký Krtíš, štyri prípady mali okresy Kežmarok, Košice a okolie, Považská Bystrica, Púchov, Sobrance, Topoľčany, Žarnovica a po tri prípady mali okresy Detva, Partizánske, Rimavská Sobota, Svidník a Zvolen. Dva prípady boli v okresoch Banská Štiavnica, Bytča, Krupina, Medzilaborce, Nové Mesto nad Váhom, Rožňava, jeden prípad zaznamenali okresy Komárno, Kysucké Nové Mesto a Snina. Je medzi nimi 432 žien a 445 mužov, sú vo veku od 1 do 89 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko