Na hlavný obsah

Mimoriadna schôdza nebude. Chcel ju Smer-SD, koalícia na ňu nevidela dôvod

Opozícia chcela od ministrov plán na riešenie koronakrízy.

Mimoriadna schôdza nebude. Chcel ju Smer-SD, koalícia na ňu nevidela dôvod
Atmosféra v pléne počas rokovania 4. schôdze Národnej rady SR v apríli 2020. Foto: SITA

Poslanci Národnej rady SR neschválili program mimoriadnej schôdze, ktorú inicioval opozičný Smer-SD a mala sa uskutočniť v stredu (7. 10.). Najsilnejšia opozičná strana chcela od ministrov počuť plány na riešenie koronakrízy v konkrétnych rezortoch, koalícia na rokovanie nevidela dôvod.

Za schválenie programu hlasovalo zo 136 prítomných poslancov len 52. Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) po neúspešnom hlasovaní zasadnutie ukončil.

Smer-SD je nespokojný s opatreniami vlády

„Schôdza nemala nič spoločné s európskymi peniazmi, nič spoločné s plánom obnovy. Len im niekto povedal, aby hlasovali proti. Schôdza mala byť o úplne niečom inom,“ vyhlásil predseda Smeru-SD Robert Fico.

Strana tvrdí, že súčasná vláda si zvýšila deficit o 8,5 miliardy eur a k dispozícii má 5,5 miliardy eur, ktoré by mala minúť do konca tohto roka. „Pripomíname vláde, že peniaze sa nedajú míňať 29. alebo 30. decembra. Našou úlohou bolo upozorniť, že tieto peniaze má k dispozícii a nerobí nič, ako pomôcť,“ povedal Fico.

Narážal tým na nedostatočnú pomoc kultúre, cestovnému ruchu, podporu priemyslu či nedostatky v zdravotníctve počas pandémie. Myslí si, že koalícia nehlasovala za program schôdze, lebo nechcela vystaviť svojich ministrov hanbe.

Koaliční predstavitelia na mimoriadnu schôdzu dôvod nevideli. Hovorili, že poslanci majú možnosť podávať interpelácie či priamo sa ministrov a premiéra pýtať na hodine otázok v rámci riadnej schôdze.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko