Na hlavný obsah

SaS nepodporuje 90-dňový núdzový stav, Sulík chce kompromis

Namiesto 90 dní môže trvať 30.

SaS nepodporuje 90-dňový núdzový stav, Sulík chce kompromis
Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/ Martin Baumann

Strana SaS nesúhlasí s odporúčaním ústredného krízového štábu (ÚKŠ), aby vláda SR schválila predĺženie núdzového stavu o 90 dní. Predseda strany a minister hospodárstva Richard Sulík chce na vláde apelovať, aby sa nepredĺžil na 90 dní. Vie si však predstaviť kompromis napríklad v jeho predĺžení na 30 dní. Napísal to na sociálnu sieť.

Podľa predsedu finančného výboru Národnej rady (NR) SR Mariána Viskupiča (SaS) si ľudia a zamestnávatelia v zelených okresoch, kde aj celoplošné testovanie potvrdilo nízku mieru nákazy koronavírusom, zaslúžia viac slobody. „Opätovné predlžovanie núdzového stavu na celé územie Slovenska stráca zmysel. Najmä sa degraduje aj jeho samotný význam a použitie,“ poznamenal. Pracovať podľa neho treba s poctivými analýzami, zamerať sa na najzasiahnutejšie lokality. „Aj to bude cesta, ako sa postupne naučíme s novým koronavírusom žiť,“ dodal.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) v utorok (9. 11.) zopakoval, že núdzový stav je potrebný. Súčasne platný núdzový stav vyhlásili podľa neho v situácii, ktorá bola výrazne lepšia, ako je súčasná. ÚKŠ na svojom pondelkovom (9. 10.) rokovaní odporučil vláde predĺžiť núdzový stav o ďalších 90 dní. Ak by tak vláda neurobila, núdzový stav by sa mal skončiť 14. novembra. Kabinet ho vyhlásil od 1. októbra na 45 dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko