Na hlavný obsah

Školy by mali čoskoro spoznať plán ich fungovania, polročné prázdniny nebudú

Ako to bude s ďalšími prázdninami zatiaľ nie je jasné.

Školy by mali čoskoro spoznať plán ich fungovania, polročné prázdniny nebudú
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) prichádza na 59. rokovanie vlády SR v Bratislave v pondelok 14. decembra 2020. Foto: TASR

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) pred pondelkovým (14. 12.) mimoriadnym rokovaním vlády uviedol, že ministerstvo sa aktuálne pripravuje na to, ako bude po 11. januári postupovať pri prevádzke škôl v súvislosti s ďalším vývojom pandémie koronavírusu.

Počas diskusií na vláde sa chce zameriavať najmä na to, ako sa nastavia pravidlá po tomto dátume. Poznamenal, že sa zvažujú rôzne spôsoby testovania. „Aj to pôvodné, ktoré bolo navrhované, aj nové – kloktanie. Tam však budeme musieť urobiť veľmi veľa úkonov, či už v rámci nákupu, vyhodnocovania, logistiky,“ povedal s tým, že aj o tom budú rokovať buď na vláde alebo na pondelkovej koaličnej rade.

Minister potvrdil, že vianočné prázdniny budú od 21. decembra do 8. januára a pripomenul, že polročné prázdniny sú zrušené. O ďalších prázdninách sa podľa ministra školstva ešte nehovorilo, lebo nie je jasné, aká bude situácia v nasledujúcich mesiacoch.

Gröhling uviedol, že v utorok (15. 12.) alebo v stredu (16. 12.) zverejnia plán. „Budeme tam rozoberať aj spôsob testovania, či sa to bude týkať aj detí, učiteľov a rodičov, alebo to budeme nejakým spôsobom prerozdeľovať,“ dodal minister.

Nový polrok bez prázdnin

Ministerstvo školstva už skôr informovalo, že žiaci sa do nového polroka školského roku 2020/2021 prehupnú bez polročných prázdnin, ktoré mali byť 1. februára 2021.

„Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie,“ uviedlo ministrestvo vo svojom rozhodnutí.

V materských školách sa v termíne od 21. decembra do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok. Na všetkých základných a stredných školách budú v tomto čase vianočné prázdniny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko