Na hlavný obsah

Pribudnú mobilné odberové miesta, denne sa bude môcť otestovať viac ľudí

Vláda to schválila na piatkovom rokovaní.

Pribudnú mobilné odberové miesta, denne sa bude môcť otestovať viac ľudí
Počas víkendu 9. a 10. januára 2021 testovali na prítomnosť koronavírusu občanov v Púchove. Foto: TASR

Na Slovensku by mali pribudnúť nové mobilné odberové miesta (MOM) na testovanie nového koronavírusu, doterajšie by mali zvýšiť kapacity. Návrh z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR schválila vláda na svojom piatkovom (15. 1.) zasadnutí.

„Aby sme to, čo už dnes dobre funguje, rozšírili čo najviac po celom Slovensku,“ povedal k schváleniu návrhu minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Toto rozhodnutie má pomôcť, aby ľudia neboli závislí na tom, či sa otvoria ďalšie mobilné odberné miesta v rámci samospráv alebo u zamestnávateľov, myslí si Krajniak. Na nové odberné miesta sa ľudia budú vedieť konkrétne objednať a nebudú musieť čakať v dlhých radoch.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) by mal zabezpečiť vyhlásenie verejného návrhu na uzatvorenie zmluvy o spolupráci pri zriaďovaní a prevádzkovaní mobilných odberových miest na území SR na diagnostiku infekčného respiračného ochorenia COVID-19 prostredníctvom antigénového testu.

Minister financií Eduard Heger (OĽANO) má zabezpečiť zvýšenie limitu výdavkov rozpočtu kapitoly MZ SR na realizáciu vytvorenia a zvýšenia kapacít MOM.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko