Na hlavný obsah

OĽANO je proti predčasným voľbám. Priznalo, že rozpory sa zatiaľ nevyriešili

V rokovaniach plánuje pokračovať v pondelok.

OĽANO je proti predčasným voľbám. Priznalo, že rozpory sa zatiaľ nevyriešili
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Koaličné rokovania pokračujú, no rozpory sa zatiaľ odstrániť nepodarilo. V nedeľu (14. 3.) o tom informovalo hnutie OĽANO s tým, že jeho cieľom je naplniť predvolebné sľuby a programové vyhlásenie vlády. „Vážime si silný mandát, ktorý hnutie OĽANO, ale aj celá vládna koalícia dostali na vysporiadanie sa s mafianizáciou štátu, ktorú spôsobili vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho,“ uviedlo hnutie vo vyhlásení.

Hnutie bude v pondelok (15. 3.) pokračovať v rokovaniach na úrovni poslaneckého klubu s cieľom uchovať funkčnosť NR SR. „Hnutie OĽANO je proti predčasným voľbám, pretože pristupujeme s veľkým rešpektom k požiadavke voličov, ktorí žiadajú očistenie Slovenska od korupcie a zneužívania moci. V takejto situácii by predčasné voľby totiž viedli k návratu bezprávia a vlády mafie,“ skonštatovalo OĽANO.

Dodalo, že si uvedomuje svoj podiel viny na zodpovednosti za koaličnú krízu a voličom sa za to ospravedlňuje. „Sme však presvedčení, že táto kríza nesmie viesť k predčasným voľbám, ale k zlepšeniu spolupráce v koalícii,“ uzavrelo hnutie.

Podpredsedníčka vlády a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová v nedeľu vyzvala premiéra a predsedu hnutia OĽANO Igora Matoviča a tiež ministra hospodárstva a šéfa strany SaS Richarda Sulíka na odchod z vlády. Uviedla, že za uplynulé dva týždne absolvovala desiatky hodín rokovaní s oboma lídrami, no tie sa stále točia v kruhu a kríza spôsobená ich konfliktom naďalej trvá. Preto skonštatovala, že vidí len dve riešenia krízy, a to predčasné parlamentné voľby alebo odchod spomínaných lídrov. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko