Na hlavný obsah

Sulík: Kým ja som dodržal slovo, Matovič si vymýšľa novú stoličku

Podľa SaS stojí ukončenie vládnej krízy na premiérovi.

Sulík: Kým ja som dodržal slovo, Matovič si vymýšľa novú stoličku
Na snímke exminister hospodárstva a predseda strany SaS Richard Sulík. Foto: TASR

Nové a nové rokovania len traumatizujú spoločnosť, no nevedú k riešeniam, preto sa oficiálnych rokovaní SaS nebude zúčastňovať, až kým Igor Matovič (OĽANO) nesplní svoj sľub, ktorý dal v nedeľu 21. marca, a nepodá demisiu. V piatkovom (26. 3.) vyhlásení to uviedla koaličná strana SaS.

„Namiesto toho si však Igor Matovič pre seba vymýšľa novú stoličku a nezmyselný úrad, zatiaľ čo ja som dodržal moje slovo a odišiel z vlády,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík. Podľa medializovaných informácií sa chce Matovič stať vicepremiérom pre boj s korupciou.

Strana SaS vo štvrtok (25. 3.) oznámila, že dočasne pozastavuje svoju účasť vo vláde. Dni predtým podali demisiu jednotliví ministri za liberálov – najskôr v utorok (23. 3.) odstúpil z postu ministra hospodárstva Richard Sulík, vo štvrtok skončil ako minister školstva Branislav Gröhling a Ivan Korčok ako šéf rezortu zahraničia.

„Moja ponuka odísť z vlády, ak z nej nadobro odíde aj Igor Matovič, stále trvá, pretože som nikdy nebol na svojej stoličke prilepený a ide mi len o to, aby malo Slovensko lepšiu vládu,“ dodal Sulík. Aj z toho dôvodu vyjadruje počudovanie nad vyhláseniami vicepremiérky a šéfky strany Za ľudí Veroniky Remišovej, ktorá už niekoľko dní tvrdí, že Sulík je ten, ktorý v súčasnej vládnej kríze nevie ustúpiť. Remišová vo štvrtok uviedla, že koaličné rokovania viaznu na tom, či bude Sulík pôsobiť vo vláde a či bude mať SaS naďalej tri ministerstvá. „Osud Slovenska a stabilita koalície nemôžu stáť na jednom ministerskom kresle,“ povedala.

Šéf liberálov pripomína, že z ministerského postu už odišiel a rovnako tak urobili aj ostatní dvaja ministri za SaS. „Nás už nie je k čomu vyzývať, všetci sme odstúpili,“ uzavrel Sulík.

Hnutie OĽANO na rozhodnutie strany SaS dočasne pozastaviť účasť vo vláde zareagovalo, že predseda strany Sulík sa takto rozhodol „povaliť ďalšiu demokratickú vládu“.

„Uprednostniť vlastnú ministerskú stoličku pred budúcnosťou krajiny je poľutovaniahodné. Teraz je na zodpovednosti nás, zostávajúcich koaličných strán, aby sme spoločnými silami snahe rozbiť vládu zabránili, tento útok ustáli, našli dohodu a vyviedli krajinu z politickej krízy,“ reagovalo hnutie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko