Na hlavný obsah

Niektorí poslanci OĽANO hrozia odchodom z klubu, ak Matovič odstúpi

Viacerí o iniciatíve nevedia.

Niektorí poslanci OĽANO hrozia odchodom z klubu, ak Matovič odstúpi
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Niektorí poslanci Národnej rady (NR) SR za OĽANO hrozia odchodom z poslaneckého klubu, ak premiér Igor Matovič (OĽANO) odstúpi z funkcie. Majú to písať v liste predsedníctvu hnutia, ktorý v piatok (26. 3.) zverejnila televízia TA3. Existenciu iniciatívy potvrdili pre RTVS aj agentúru TASR poslanci za toto hnutie Peter Pollák a Ján Herák.

Na otázku, či ju podporujú, Pollák odpovedal, že o svojom stanovisku chce najprv informovať klub. „Áno, potvrdzujem, táto iniciatíva sa ku mne dostala. O obsahu však budeme hovoriť na klube v pondelok (29. 3.),“ uviedol pre TASR.

Herák povedal, že o liste vie. „Obsah listu je dostatočne dôveryhodný, nepísal to amatér, ale neviem, kto za tým stojí. Nepredpokladám, že je to vymyslené. Na druhej strane sa tam píše, že stojíme za Igorom Matovičom, ja stojím za Igorom Matovičom, stotožňujem sa s tým,“ skonštatoval pre RTVS. „Urobil mnoho ústupkov voči koaličným partnerom. Ak sa on raz rozhodne podať demisiu, my to budeme rešpektovať,“ doplnil podľa TASR na adresu šéfa hnutia i exekutívy.

Na snímke poslanec parlamentu SR Ján Herák (OĽANO). FOTO: TASR

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš iniciatívu eviduje, poslanci majú o nej hovoriť na pondelkovom (29. 3.) zasadnutí klubu. „Je známe o našom poslaneckom klube, že máme slobodných poslancov, ktorí sa slobodne vyjadrujú. Faktom ostáva, že poslanecký klub poveril vedenie hnutia OĽANO a splnomocnil ho, aby rokoval s našimi koaličnými partnermi v rámci tejto koaličnej krízy,“ poznamenal pre RTVS.

Poslanec Peter Kremský sa k iniciatíve nepridal. „Myslím si, že teraz nie je vhodné vytvárať tlak na kohokoľvek.“ Zároveň tvrdí, že treba nechať lídrov koaličných strán, aby rokovali a dohodli sa. Odmieta im dávať ultimáta.

Na snímke predseda poslaneckého klubu a poslanec NRSR za OĽANO Michal Šipoš. FOTO: TASR

Viacerí poslanci za OĽANO však o iniciatíve nevedia. Napríklad poslanec Ján Krošlák o liste nevedel a uviedol, že sa pod také vyjadrenie nepodpisuje. „Stále si myslím, že Igor Matovič by sa mal stiahnuť do úzadia a budovať hnutie,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko