Na hlavný obsah

Vlhová je ôsma v slalome v Aare, uškodila jej chyba v prvom kole

Po prvej jazde bola na 27. mieste.

Vlhová je ôsma v slalome v Aare, uškodila jej chyba v prvom kole
Slovenka Petra Vlhová reaguje v cieli 2. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo švédskom stredisku Are v sobotu 13. marca 2021. Foto: TASR/AP

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 8. miesto v sobotňajšom (13. 3.) slalome Svetového pohára vo švédskom Aare a udržala sa na čele hodnotenia disciplíny. Pre dvadsaťpäťročnú Liptáčku je to výborný výsledok, keďže v prvej jazde spravila hneď v úvode obrovskú chybu a takmer vypadla. Po prvom kole ju klasifikovali až na 27. mieste so stratou 2,95 sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

V druhom kole šla Vlhová ako štvrtá a napriek menším chybám dosiahla na ešte pomerne nezničenej trati výborný čas, na prvej priečke potom figurovala až do jazdy Nórky Kristiny Rissovej-Johanessenovej, po prvom kole siedmej pretekárky. Za ôsmu priečku si Slovenka pripísala 32 bodov do hodnotenia slalomu aj celkového poradia SP. Vlhová v druhom kole predviedla najrýchlejšiu jazdu.

„V druhom kole som musela poriadne riskovať. Nemala som čo stratiť, preto som všetko stavila na jednu kartu. Chcela som zo seba vydať maximum. A potom som už mohla len čakať, ako to dopadne,“ povedal Vlhová po druhom kole podľa webu laola1.at.

Víťazkou sobotňajšieho slalomu sa napokon stala Rakúšanka Katharina Liensbergerová, druhá skončila so stratou narodeninová oslávenkyňa Shiffrinová so stratou 72 stotín sekundy a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,65 s).

V hodnotení slalomu sa Liensbergerová, ktorá vyhrala svoje prvé preteky SP v kariére, posunula na druhú priečku a za Vlhovou zaostáva o 22 bodov. Tretia je priebežne Shiffrinová, ktorá na Slovenku stráca 37 bodov. O držiteľke malého krištáľového glóbusu sa bude rozhodovať až počas nasledujúceho víkendu vo švajčiarskom Lenzerheide vo finále SP. Česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá pochádza z Liptovského Mikuláša, bola po 1. kole na 9. mieste a celkovo obsadila 12. pozíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport