Na hlavný obsah

Česi na majstrovstvách stále bez výhry, Švajčiarom podľahli 2:5

Po neúspechu s Ruskom si pripísali ďalšiu prehru.

Česi na majstrovstvách stále bez výhry, Švajčiarom podľahli 2:5
Na snímke vľavo český brankár Šimon Hrubec a vpravo švajčiarsky hráč Tristan Scherwey v zápase základnej B-skupiny Česko - Švajčiarsko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 22. mája 2021. Foto: TASR

Hokejisti Česka prehrali na svetovom šampionáte v Rige aj vo svojom druhom zápase. Po prehre 3:4 s Ruskom nestačili v sobotnom (22. 5.) zápase A-skupiny ani na Švajčiarsko, Helvéti zvíťazili 5:2. Pod ich triumf sa najvýraznejšie podpísali útočníci Timo Meier a Gregory Hofmann, obaja dali dva góly.

Česi v zápase doplatili na nedisciplinovanosť, zverenci Filipa Pešána inkasovali v oslabení až štyrikrát. Český tím naposledy prehral prvé dva zápasy na šampionáte v roku 1991.

Švajčiari odohrajú svoj druhý zápas na MS v nedeľu o 19.15 h SELČ proti Dánsku. Čechov čakajú v pondelok o 19.15 h Bielorusi.

Premárnený nájazd

Úvodné šance Smejkala a Hischiera ako keby naznačili, že sa zápas bude niesť v ofenzívnom duchu, ale gólových šancí napokon prvá tretina veľa nepriniesla. Hronkove nebezpečné nahodenie kryl Genoni a v 15. minúte pokryl švajčiarsky brankár aj pokus Zadinu. V  následnej presilovke však nestačil na strelu Chytila a Česi viedli. Početnú výhodu potom využili aj Švajčiari, Hofmann prepálil Hrubca od modrej čiary.

V druhej tretine mali prvé šance Šustr a Hofmann, ale najväčšiu Čech Flek. V samostatnom nájazde však neuspel. Čechov táto premárnená príležitosť mrzela o to viac, že vzápätí poslal Švajčiarov do vedenia Meier. To už postupne Helvéti preberali opraty zápasu do rúk, výborne korčuľovali, Čechom robil veľké problémy aj ich forčeking. Andrighetto v ďalšej šanci ešte neuspel, ale Scherwey už áno a poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.

V tretej tretine vymenil Hrubca v bránke Will, tréner Pešán urobil zmeny aj v útokoch. V prvej šanci sa ocitol Stránský, ale Genoni vytiahol ďalší skvelý zákrok. Česi častejšie strieľali, ale mohli prehrávať vyšším rozdielom, Willa zachránila pravá žrď po strele Hofmanna. O pár minút neskôr však v podobnej pozícii mieril Meier presne a aj keď dal neskôr Čechom nádej Smejkal, Hofmann svojim druhým gólom spečatil zaslúžený triumf Švajčiarov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport