Na hlavný obsah

Šarangovič si za prostredník namierený na slovenský tím nasypal popol na hlavu

"Neexistuje ospravedlnenie za to, ako som sa správal," napísal.

Šarangovič si za prostredník namierený na slovenský tím nasypal popol na hlavu
Na snímke zľava Branislav Konrád (Slovensko) a Jegor Šarangovič (Bielorusko) počas trestného strieľania v zápase základnej A-skupiny na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v piatok 21. mája 2021. Foto: TASR

Bieloruský hokejový reprezentant Jegor Šarangovič sa na sociálnej sieti ospravedlnil slovenskému tímu za nevhodnú reakciu v piatkovom (21. 5.) úvodnom zápase na MS v Rige. Dvadsaťdvaročný útočník nepremenil minútu a šesť sekúnd pred koncom za stavu 4:2 pre SR trestné strieľanie, následne frustrovaný prešiel popri slovenskej striedačke rukou pri uchu naznačujúc, že si vychutnáva potlesk a vzápätí ukázal slovenským hráčom prostredník.

„V piatkovom zápase proti Slovensku moja frustrácia rezultovala v hanebný a nezodpovedný čin smerom k súperovej striedačke. Neexistuje ospravedlnenie na to, ako som sa správal a cítim sa za to trápne,“ napísal na svojom instagramovom profile kapitán bieloruskej reprezentácie.

„Toto nie je odraz toho, aký som ako hráč a človek. Ako kapitán nášho tímu by som mal brať väčší ohľad na moje správanie na ľade i mimo neho. Dnes som sklamal svoj tím, trénerov i fanúšikov. Som ochotný niesť zodpovednosť za svoje činy a chcem sa za to ospravedlniť slovenskému tímu. Chcem sa z toho poučiť a ísť ďalej,“ dodal Šarangovič, ktorý v tejto sezóne debutoval v NHL v drese New Jersey. S 30 bodmi (16+14) v 54 zápasoch sa stal štvrtým najproduktívnejším hráčom Devils.

Šarangovič štyri minúty pred svojím nepremeneným nájazdom znížil na 2:4 z pohľadu Bieloruska a poriadne ešte zdramatizoval zápas. Slováci však napokon pridali v závere zásluhou Petra Cehlárika gól do prázdnej bránky a vo svojom úvodnom vystúpení v A-skupine MS zvíťazili 5:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport