Na hlavný obsah

Rusi zdolali outsidera skupiny, s Britmi zvíťazili 7:1

Briti nemajú na oddych ani 24 hodín.

Rusi zdolali outsidera skupiny, s Britmi zvíťazili 7:1
Na snímke britskí hokejisti, zľava Dallas Ehrhardt, Liam Kirk and Matthew Myers oslavujú gól v zápase základnej A-skupiny Veľká Británia - Rusko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 22. mája 2021. Foto: TASR/AP

Hokejisti Ruska si pripísali druhé víťazstvo na svetovom šampionáte v Rige. V sobotnom (22. 5.) zápase A-skupiny zdolali outsidera z Veľkej Británie 7:1. Pod triumf „zbornej“ sa najvýraznejšie podpísal Anton Burdasov, ktorý strelil dva góly a na šampionáte ich má na konte tri. Tridsaťročný krídelník zaznamenal aj jednu asistenciu.

Briti nemajú na oddych ani 24 hodín, už v nedeľu o 11.15 h SELČ nastúpia proti Slovensku. Rusov čaká rovnaký súper v pondelok (24. 5.) o 15.15 h.

Nátlak Rusov od začiatku

Rusi uchopili zápas pevne do rúk od úvodu, súpera chceli zlomiť čo najskôr a tento scenár začali plniť od 6. minúty. Burdasov z pravej strany prepálil Whistleho a poslal „zbornú“ do vedenia. O necelé dve minúty udrel v oslabení Grigorenko a trénera Bragina vzápätí potešil opäť Burdasov, ktorý do konca 10. minúty prakticky zlomil akýkoľvek odpor Britov. O 90 sekúnd neskôr pridal štvrtý gól Tolčinskij, ale skóre 1. tretiny napokon uzavrel Kirk, ktorý úspešne zakončil jednu z mála pekných akcií ostrovanov.

V druhom dejstve pokračovala jasná prevaha Ruska, ale favorit ju dokázal gólovo vyjadriť iba raz, keď sa presadil Karnauchov. Zápis do listiny strelcov zmaril Ožiganovovi brankár Whistle, ktorý predviedol parádny semafor.

V tretej tretine sa už Rusi šetrili, ale napriek tomu ponúkali ich typické rýchle kombinácie. Do konca zápasu sa presadili ešte dvakrát a to zásluhou Kuzmenka a Slepyševa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport