Na hlavný obsah

Streľba v San Jose si vyžiadala už deväť mŕtvych, zomrel aj páchateľ

Počet obetí môže ešte narásť.

Streľba v San Jose si vyžiadala už deväť mŕtvych, zomrel aj páchateľ
Na snímke bezpečnostné zložky zasahujú po streľbe v San Jose. Foto: SITA/AP

Osem ľudí prišlo v stredu (26. 5.) o život pri streľbe v meste San Jose v americkom štáte Kalifornia. Deviatou obeťou sa stal 49-ročný muž, ktorý vo štvrtok (27.5.) v nemocnici podľahol zraneniam. Podozrivý útočník taktiež zomrel, informuje agentúra AP s odvolaním sa na miestny úrad šerifa. Vyšetrovatelia zároveň na mieste našli výbušné zariadenia, informoval list San Francisco Chronicle.

Streľba sa strhla v ranných hodinách miestneho času v železničnom depe v San Jose a medzi obeťami sú aj zamestnanci miestnej dopravnej spoločnosti Valley Transportation Authority (VTA), ktorá prevádzkuje regionálnu koľajovú i autobusovú dopravu okresu Santa Clara. Miesto streľby sa nachádza blízko úradu šerifa a diaľnice vedúcej z letiska. Zranenia utrpel bližšie neurčený počet ľudí, pričom úrad šerifa varoval, že počet obetí môže ešte stúpnuť.

Podľa úradov zatiaľ nebolo stanovené, ako zomrel páchateľ. Tým je podľa oficiálnych vyjadrení muž, ktorý pre VTA pracoval. Jeho vek zatiaľ vyšetrovatelia neuviedli, rovnako ako to, z akej zbrane strieľal.

„Je to strašný deň pre naše mesto,“ uviedol na tlačovej konferencii starosta San Jose Sam Licardo. Ide o najnovší incident vo vlne smrtiacich útokov strelnou zbraňou v USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet