Na hlavný obsah

Kedy fandiť Slovákom? Na štvrťfinále s USA nastúpia vo štvrtok poobede

Štvrťfinálový program na MS v hokeji je známy.

Kedy fandiť Slovákom? Na štvrťfinále s USA nastúpia vo štvrtok poobede
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia po víťazstve 2:0 v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Dánsko. Foto: TASR

Američania so Slovákmi a Švajčiari proti Nemcom. Tieto dvojice sa predstavia v úvodných dvoch zápasoch od 15.15 h SELČ v rámci štvrtkového (3. 6.) programu štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige.

Slováci s Američanmi si to rozdajú v hlavnej Riga Arene, Švajčiari a Nemci sa postavia proti sebe v Olympijskom športovom centre. Vo večerných dueloch od 19.15 h na seba narazia Česi a Fíni, resp. v najväčšom šlágri štvrťfinálového programu Rusi a Kanaďania. Zatiaľ čo hokejisti hrajúci pod hlavičkou Ruského olympijského výboru sa stali víťazmi A-skupiny, Kanaďania prekĺzli do osmičky najlepších v poslednej chvíli vďaka triumfu Nemcov nad Lotyšmi (2:1).

Z veľkých hokejových krajín sa napokon vo štvrťfinále nepredstavia iba Švédi, ktorí v konečnom účtovaní A-skupiny získali o dva body menej ako Slováci. Švédi obsadili celkovú deviatu priečku, čo je pre nich najhoršie umiestnenie od roku 1937. Na desiatej pozícii skončili Kazachovia, ktorí ako nováčik šampionátu elitnej kategórie dlho živili postupovú šancu do štvrťfinále. Na ambicióznych domácich Lotyšov zostala konečná jedenásta pozícia. Posledné dve priečky na MS 2021 patria Bielorusom a Talianom, ale tento rok bez zostupu do nižšej kategórie MS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport