Na hlavný obsah

Španiel Llorente mal pred Eurom negatívny test, prvý bol zrejme falošne pozitívny

Španieli pre výskyt koronavírusu povolali záložný tím.

Španiel Llorente mal pred Eurom negatívny test, prvý bol  zrejme falošne pozitívny
Na snímke obranca Leedsu United a španielskej futbalovej reprezentácie Diego Llorente. Foto: SITA/AP

Španielsky futbalista Diego Llorente mal negatívny test na koronavírus. Pôvodne mal v utorok (8. 6.) pozitívny výsledok, no kontrolné vyšetrenie PCR testom nepotvrdilo infekciu.

Podľa Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) išlo v utorok o falošnú pozitivitu, no Llorente sa mal podrobiť ďalším testom vo štvrtok (10. 6.) a v piatok (11. 6.). Ešte pred ním mal pozitívny test kapitán Sergio Busquets, zvyšok tímu mal negatívne výsledky. Informovala o tom agentúra AFP.

Tréner Luis Enrique po dvoch pozitívnych výsledkoch nominoval druhý, 17-členný záložný káder. Títo hráči sa pripravujú mimo pôvodne nominovaných futbalistov a do hry by zasiahli v prípade ďalšie rozšírenia koronavírusu v tíme.

Enrique chce hráčov zaočkovať

Enrique tomu chce predísť aj tak, že chce dať čo najskôr zaočkovať svojich hráčov, pričom si je vedomý rizík spojených s vakcináciou tak blízko pred turnajom: „V prípade, že dôjde k dohode, chcem, aby boli čo najskôr zaočkovaní. No trápilo by ma, keby som nemohol počítať s hráčom kvôli zlej reakcii na vakcínu.“

Hlavný tréner zatiaľ nepotvrdil, či sa tím bude očkovať, ani ktorou vakcínou. Podľa španielskych médií by to mala byť vakcína spoločnosti Johnson & Johnson, keďže je potrebná iba jedna dávka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport