Na hlavný obsah

Tretí český evakuačný let vyrazil z Kábulu, na palube sú aj Afganci smerujúci do SR

Minister obrany Naď sa za spoluprácu poďakoval.

Tretí český evakuačný let vyrazil z Kábulu, na palube sú aj Afganci smerujúci do SR
Na snímke český evakuačný let smerujúci z Kábulu do Českej republiky. Foto: Armáda ČR, Twitter

Z afganskej metropoly Kábul v stredu (18. 8.) popoludní odštartoval tretí evakuačný špeciál českej armády. Na jeho palube je 62 pasažierov vrátane štyroch Afgancov, o ktorých prevoz požiadalo Slovensko. Na sociálnej sieti o tom informoval český minister obrany Lubomír Metnar.

„Tretí evakuačný let je na ceste do Prahy! Na palube je 62 pasažierov vrátane štyroch Afgancov, o ktorých prepravu nás požiadali kolegovia zo Slovenska. Skvelá práca!“ napísal Metnar. Slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) mu tiež prostredníctvom sociálnej siete poďakoval za excelentnú spoluprácu.

Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek prostredníctvom twitteru doplnil, že na palube lietadla „sú napríklad afganskí tlmočníci s deťmi a tiež držitelia trvalého pobytu v ČR. Veľká vďaka všetkým za obrovské nasadenie,“ napísal Kulhánek.

Predchádzajúci evakuačný let českej armády pristál v Prahe v utorok večer. Na jeho palube bolo podľa televízie ČT24 celkovo 87 pasažierov. Boli medzi nimi aj Česi, vrátane veľvyslanca Jiřího Balouna. Z Afganistanu tak odišli všetci českí zamestnanci tamojšieho zastupiteľstva, pripomenula ČT24.

Prvý český evakuačný let priviezol z Afganistanu v pondelok ráno do ČR 46 Čechov a ich spolupracovníkov s rodinami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet