Na hlavný obsah

Alec Baldwin vyjadril po tragickej nehode so zbraňou zármutok

Baldwin nešťastnou náhodou zastrelil kameramanku.

Alec Baldwin vyjadril po tragickej nehode so zbraňou zármutok
Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe. Foto: TASR/AP

Americký herec Alec Baldwin vyjadril v piatok (22. 10.) „šok a zármutok“ v súvislosti s tragédiou, keď pri štvrtkovom (21. 10.) natáčaní filmu nešťastnou náhodou smrteľne zranil kameramanku Halynu Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu, píše agentúra AFP.

„Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo,“ napísal Baldwin na sociálnej sieti. Dodal, že je v kontakte s jej manželom a ponúka svoju podporu jemu aj jeho rodine.

K tragédii došlo v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň slúžila ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku s ukrajinskými koreňmi previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra (48) so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice.

Neskôr ho z nej prepustili, uviedla podľa AFP na sociálnej sieti herečka Frances Fisherová, ktorá vo filme hrá jednu z postáv. Fisherovú o tom údajne informoval sám Souza prostredníctvom textovej správy. V súvislosti s incidentom nebolo zatiaľ vznesené žiadne obvinenie.

Vo vyhlásení pre americké médiá produkčná spoločnosť filmu podľa AFP uviedla, že hercov a štáb tragédia „hlboko zarmútila“ a  rodine zosnulej kameramanky i jej blízkym vyjadrujú úprimnú sústrasť. „Nakrúcanie filmu sme na neurčitý čas zastavili a plne spolupracujeme s vyšetrovateľmi zo Santa Fe,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet