Na hlavný obsah

Denný prírastok infikovaných v Rakúsku je najvyšší od vypuknutia pandémie

V nemocniciach leží vyše 2 200 pacientov.

Denný prírastok infikovaných v Rakúsku je najvyšší od vypuknutia pandémie
Na snímke očkovací autobus vo Viedni. Foto: ČTK/Xinhua

Rakúske úrady zaznamenali za uplynulých 24 hodín takmer 11 975 nových prípadov nákazy koronavírusom, informovala vo štvrtok (11. 11.) agentúra APA. Ide tak o najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie.

Asi štvrtina prípadov pripadá na Horné Rakúsko, infikovaných rýchlo pribúda aj v susednej spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Čoraz väčšiu záťaž hlásia jednotky intenzívnej starostlivosti, kde aktuálne leží 432 pacientov s covidom. Celkovo je hospitalizovaných 2 283 pacientov.

V krajine s necelými deviatimi miliónmi obyvateľov sa od začiatku epidémie preukázateľne infikovalo vyše 923 000 ľudí, zomrelo 11 601 z nich.

Rakúsko od pondelka (8. 11.) podstatne sprísnilo reštrikcie pre ľudí, ktorí nie sú proti covidu zaočkovaní alebo ho neprekonali. Obmedzenie sa týka najmä voľnočasových aktivít, pre vstup do reštaurácií či na kultúrne a športové podujatia už nestačí negatívny test na koronavírus.

Už teraz sa hovorí o ďalšom sprísňovaní, ktoré by znamenalo ešte väčšie obmedzenie pohybu pre nezaočkovaných. „Teraz už je jasné, že táto zima a Vianoce nebudú pre nezaočkovaných príjemné,“ povedal rakúsky kancelár Alexander Schallenberg a odhadol, že ďalšie sprísnenie je otázkou dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet